Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Ontspanningstherapie tegen stress
  4/4 - (1 stemmen)

  De dagelijkse gang van zaken in een gezin is zeker ‘stressvol’ te noemen. En het meeste werk komt vaak neer op moeder, de spil van het gezin. Boodschappen, gezond eten koken, huishouden, kinderen naar school, kinderen naar sport, zelf sporten, werken, woon-werkverkeer, aantrekkelijk blijven voor de partner, goede vriendin zijn, vakanties en uitjes plannen en ga zo nog maar even door. Het is niet verwonderlijk dat moeder vaak gestrest is.

  Stress is een algemeen bekend fenomeen, maar het wordt erg onderschat. ‘Stress’ is een modern woord voor ‘gevaar’. Normaal gevaar zoals ­honger, dorst, kou en warmte zijn bekende prikkels voor het lichaam. Het lichaam heeft ­systemen om op deze prikkels te kunnen reageren. Het lichaam herkent onbekende prikkels niet en kent eigenlijk maar één manier voor om ermee te reageren: stressreactie. De laatste decennia zijn er zoveel nieuwe prikkels bijgekomen, dat ons lichaam continu overprikkeld is, terwijl we dat niet eens merken, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, chemische stoffen in de voeding en de computer.
  Het lichaam moet heel hard werken om met stress te kunnen omgaan, en het eerste wat het lichaam gebruikt, zijn vitaminen en mineralen. En als de stress van langdurige aard is, raken de voorraden op en het lichaam brandt helemaal op (burn-out). Laat het niet zover komen. Mijn advies: eet gezond en gevarieerd en zorg voor voldoende beweging en ontspanning. Heb je nu moeite met het omgaan van stress, denk eens aan ontspanningstherapie. ­Ontspanningstherapie is vrij nieuw en is een therapeutische behandeling voor stress en burn-out. Vind je balans weer terug door middel van stresscounseling en ontspannende massage! Meer weten? Neem contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply