Rate this post
 • Onze hulp bij uw gezondheid
  Rate this post

  Het zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum – gelegen in het hart van de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard – is volop in beweging. De focus voor in de toekomst ligt op laagcomplexe planbare zorg, spoedzorg en ouderengeneeskunde. De spoedpost, inclusief acute hartscreening, blijft 7 dagen per week geopend. U op lange termijn hoogwaardige en mensgerichte zorg dichtbij huis aanbieden, daar draait het om.

  Het Spijkenisse Medisch Centrum biedt een breed scala aan onderzoeken en behandelingen, waardoor u bij heel veel specialismen snel terecht kunt voor poliklinische en planbare zorg. Voor complexe zorg werken we samen met de ziekenhuizen uit de Coöperatie Zorg op Zuid, een ­samenwerkingsverband tussen het Spijkenisse Medisch Centrum, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, het Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. U ziet daar meestal een vertrouwd gezicht, omdat veel van onze specialisten tevens werkzaam zijn in deze ziekenhuizen. Door deze unieke samenwerking van ziekenhuizen bent u bij elk gezondheidsprobleem altijd omringd door goede zorg.

  Vele behandelingen mogelijk in het Spijkenisse MC
  Naast operaties bij acute letsels worden in het Spijkenisse Medisch Centrum nog heel veel (planbare) operaties uitgevoerd. Amandelen knippen of trommelvliesbuisjes plaatsen bij de kno-arts, het verwijderen van een galblaas of een operatie aan een liesbreuk door de chirurg, maar ook een kijkoperatie in de baarmoeder door de gynaecoloog: alle behoren tot de vele mogelijke behandelingen in het Spijkenisse MC. Na de meeste behandelingen kunt u snel weer naar huis.

  Nieuwe knie of heup
  Nog een veel voorkomende ingreep is het plaatsen van een nieuwe knie of heup. Deze worden verricht door onze ­orthopeden. Na het plaatsen van een prothese kunt u meestal na twee nachtjes (u verblijft dan op onze verpleegafdeling) alweer naar huis. Bij de orthopeden kunt u tevens terecht voor een operatie aan de schouder of voet.

  Dagbehandeling
  Een ingreep vindt veelal plaats in het OK-complex, op de eerste etage. Een dagbehandeling (een ingreep waarbij u dezelfde dag naar huis mag) kan ook plaatsvinden op onze poliklinische OK. Deze bevindt zich op de begane grond.

  Meer informatie? Kijkt u dan op www.spijkenissemc.nl

  Onze hulp bij uw knie-, heup- of schouderklachten
  Heeft u klachten aan uw knie, heup, schouder of een ander gewricht? Dan staan onze orthopedische chirurgen voor u klaar. Zij behandelen problemen rondom gewrichten. Denkt u hierbij aan de knie, heup, schouder, pols, elleboog en de rug. Naast de gewrichten zelf, richten de orthopeden zich ook op aanhechtingen aan het gewricht, zoals banden, spieren en pezen. Ook kunt u bij de orthopeden terecht met uw vragen over osteoporose (botontkalking). Als uw huisarts u doorverwijst naar de polikliniek Orthopedie, dan kunt u er altijd binnen één week terecht, en als het noodzakelijk is sneller.

  Snelle diagnostiek van meniscusletsels
  Bijzonder snelle service leveren wij bij het vermoeden op een meniscusletsel. Mocht bij het eerste bezoek een verdenking op een dergelijk letsel bestaan, dan is binnen een week een MRI-scan gedaan. De uitslag hiervan krijgt u direct na de scan. In het Spijkenisse Medisch Centrum heeft u dus slechts twee polikliniekbezoeken nodig om samen met uw orthopeed tot een definitieve diagnose en behandelplan te komen.

  Vlot weer naar huis
  Ook aan het nazorgtraject stelt het Spijkenisse Medisch Centrum de hoogste eisen. Na een nieuwe heup- of knieoperatie gaat u gemiddeld na twee à drie dagen naar huis. Door een strak logistiek schema en een nauwe samenwerking met andere specialisten, zoals revalidatieartsen, kunnen we voor u een kwalitatief hoogstaande revalidatie bewerkstelligen. Tevens heeft het Spijkenisse Medisch Centrum klinische geriatrie in huis: een specialisme dat zich richt op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijk.

  Regionale samenwerking
  Mocht een bepaalde orthopedische behandeling niet geleverd kunnen worden in het Spijkenisse Medisch Centrum, dan zullen onze orthopeden zorgen dat die elders in de regio plaatsvindt. Dat kan door de goede samenwerkingsverbanden die bestaan met de omliggende ziekenhuizen. Zo bent u altijd omringd door goede zorg. l

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply