Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Onzuivere huid en rimpels?
  Rate this post

  Wist je dat je door stress een onzuivere, vale huid en meer rimpels kunt krijgen? Dat stress een grote impact op je huid heeft, heb je waarschijnlijk zelf wel eens ervaren. Door het stresshormoon cortisol kun je een onzuivere vale huid en rimpels krijgen.

  Chronisch lijden we aan slaaptekort, wat niet alleen zijn weerslag heeft op ons humeur, maar ook lijken we ineens wel meer rimpels te krijgen. Nou vraag je je natuurlijk af: kan dit? Het antwoord is volmondig ‘Ja!’. En ik ga je ­uitleggen hoe dit komt.

  Oorzaken
  Huidstress en veroudering: hoe zit dit nou eigenlijk?
  1. Vochtverlies: door langdurige stress wordt de productie van cortisol verhoogd. Dit verstoort de vochthuishouding, waardoor je huid vocht minder goed kan vasthouden. Dit resulteert in een vale huid met op langere termijn droogtelijntjes.
  2. Fijne lijntjes: chronisch verhoogde cortisolspiegels zorgen niet alleen voor vochtverlies, waardoor je huid er meer gerimpeld gaat uitzien, ze beschadigen ook het ­collageen: het eiwit dat de huid elastisch en stevig maakt. Door de constante spierspanning bij stress kunnen ­bovendien permanente rimpeltjes ontstaan.
  3. Roodheid: stress kan de huidaandoening rosacea ­verergeren of triggeren. En omdat stress je immuunsysteem verzwakt, kan rosacea meer en langduriger opvlammen.
  4. Acne: stress zorgt voor ontstekingsreacties die acne kunnen veroorzaken of verergeren.
  5. Vermoeide oogleden: stress zorgt vaak voor slapeloze en onrustige nachten, wat weer zorgt voor vermoeide en gezwollen oogleden. Hierdoor zie je er al gauw vermoeid uit.

  Microdermabrasie
  Reviderm microdermabrasie is een veilige huidverbeterende behandeling. In de behandeling worden ultrafijne microkristallen, ook wel ‘aluminiumoxide’ genoemd, op de huid geblazen en tegelijkertijd wordt de huid door middel van een vacuümstand lichtelijk opgezogen. Door de samen­werking van deze twee functies zorgen het apparaat en de kundigheid van mij als je schoonheidsspecialist ervoor dat de huid er beter gaat uitzien. Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid, verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag. Deze bovenste huidlaag bestaat uit oude en dode huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, stralend en gezond. De huid is nu optimaal in staat om actieve werkstoffen op te nemen. De vacuümkracht zorgt voor de stimulatie van nieuw collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid steviger wordt en de rimpeltjes van binnenuit worden opgevuld. Een microdermabrasiebehandeling is veel intensiever dan een gewone gezichtspeeling en vele malen veiliger dan een chemische en/of kruidenpeeling.

  Voor wie?
  Alle huidsoorten en huidtypen zijn te behandelen met deze behandeling. Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en behaalt prachtige resultaten bij onder andere een droge huid, rijpere huid, fijne lijntjes en rimpeltjes, vette huid, vergrote en/of verstopte poriën, vale en/of doffe huid, rokershuid, zonbeschadigde huid, acne­littekens en pigmentvlekken.
  Direct na de behandeling zie je al verbetering in de structuur en het uiterlijk van je huid. Voor een optimaal resultaat raad ik je aan de behandeling in kuurverband toe te passen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply