Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Oog voor de behoeften van je kind
  Rate this post

  Scheiden doet lijden: voor volwassenen, maar zeker ook voor de kinderen. Zij kampen vaak met onprettige gevoelens en loyaliteitsproblemen en weten simpelweg niet hoe ze moeten omgaan met de situatie.

  Als ouder zit je vaak midden in je emoties en moet je van alles regelen. Het kan dan lastig zijn om voldoende oog voor de behoeften van je kind te hebben, terwijl dat juist zo ontzettend belangrijk is. De KIES-omgangsbegeleiding is een kortdurend programma voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn. Door de KIES-omgangsbegeleiding krijgen kinderen op een creatieve manier ook een stem in het scheidingsproces.

  Scheiding verwerken
  Therapeut Ursula Becker: ‘Ik begeleid kinderen van gescheiden ouders. Bij mij hebben kinderen de ruimte om hun eigen verhaal te doen zonder rekening te hoeven houden met de gevoelens van hun ouders. Daarnaast help ik ze om beter met hun gevoelens om te kunnen gaan. In de begeleiding maak ik onder andere gebruik van het Kiesprogramma. Door middel van praten, spel en verschillende creatieve werkvormen krijgen kinderen de mogelijkheid om de scheiding beter te verwerken, zodat latere problemen voorkomen kunnen worden.’

  Kinderen uit de knel
  Binnenkort start Ursula samen met drie collega-therapeuten met de behandeling ‘Kinderen uit de knel’. Deze behandeling is bedoeld voor ouders die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten rond de zorg voor de kinderen, wonen, financiën en andere belangrijke onderwerpen. Deze conflicten beïnvloeden het leven en welzijn van alle betrokkenen, kinderen, ouders en hun netwerk.

  Het doel van het project is dat kinderen uit de knel raken doordat de strijd tussen hun ouders minder destructief wordt. Er worden nieuwe wegen ­gevonden om met de conflictgebieden om te gaan, zodat de kinderen zich weer veilig kunnen voelen en zich goed kunnen ontwikkelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply