Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Mijn oog ben ik kwijt, maar mijn uitstraling niet!

  Het was gewoon een stom ongeluk. Ik verheugde me al weken op oudjaarsdag, want die avond zouden we vuurwerk gaan afsteken in de tuin. Ik vind dat altijd zo mooi! De kleuren, de onverwachte effecten en de verwondering onder het publiek. Die nacht gingen mijn vriendengroep en ik de straat op en we genoten van prachtig siervuurwerk. Ineens zag ik vanuit mijn ooghoek iets op me af komen. Instinctief probeerde ik snel weg te duiken, maar ik was te laat. Een vuurpijl kwam recht op me af en explodeerde in mijn gezicht. Het enige wat ik me van dat moment herinner, is het gegil van mijn omstanders…

  Door dit ongeluk is mijn oog onherstelbaar beschadigd en moet ik de rest van mijn leven met een kunstoog doorbrengen. Wonder boven wonder vielen de littekens in mijn gezicht mee. Ik heb fanatiek gesmeerd met een goede crème en inmiddels ziet mijn huid er weer een stuk beter uit. Mijn wenkbrauw groeit echter nooit meer aan. Leven met een kunstoog is niet altijd makkelijk en dat merk je aan de dagelijkse dingen. Het aanbrengen van een eyeliner is niet te doen. Doordat ik maar één werkend oog heb, zie ik diepte heel anders. Zonder eyeliner de deur uitgaan vond ik ook geen optie. Ik ben zo aan dat lijntje gewend, dat breng ik al aan sinds mijn middelbareschooltijd.

  Een goede vriendin bracht me op een idee toen ze langskwam om haar nieuwe wenkbrauwen te laten zien. Ze had permanente make-up aan laten brengen en het zag er heel natuurlijk uit. Ze had altijd vrij dunne en ongelijke wenkbrauwen gehad, maar nu waren ze ineens mooi vol en donkerder. Met een speciale techniek waren er als het ware haartjes in haar huid geplaatst en ik moest heel goed kijken om te zien dat ze niet ‘echt’ waren. Dit zou wel eens een goede oplossing voor mijn ‘kale’ wenkbrauw kunnen zijn. Ik had wel eens wat over permanente make-up gehoord en gelezen en er lag me vaag iets van bij dat je behalve je wenkbrauwen ook voor een eyeliner kunt kiezen. Ik ben op internet gaan zoeken naar een betrouwbaar adres bij mij in de buurt en heb gelijk een afspraak gemaakt.

  Ik ben heel goed geïnformeerd qua vorm en kleur en inmiddels heb ik weer een keurig lijntje boven mijn ogen én een mooie nieuwe wenkbrauw. Wat een uitkomst is dit. Mijn eigen oog krijg ik nooit meer terug en dat vind ik vreselijk. Maar door de mooie make-up voel ik me wel weer een beetje mezelf en dat is heel fijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply