Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Een ooglidcorrectie draagt bij aan een frisse oogopslag’
    Rate this post

    Aveline Ackermans is een zeer gewaardeerde plastisch chirurg van het Groene Hart Ziekenhuis. ­Patiënten omschrijven haar als een ‘fijne en zeer kundige vrouw die alle tijd neemt om haar werk tot op de millimeter nauwkeurig te doen’. Zij voert ­veelvuldig cosmetische ingrepen uit, waaronder ooglidcorrecties. We stellen Aveline vijf vragen over deze ingreep.

    Wanneer een ooglidcorrectie?
    Veel mensen hebben te maken met overhangende oogleden. Dit belemmert niet alleen het zicht, maar geeft ook klachten van vermoeidheid of hoofdpijn. Overhangende oogleden wekken de indruk van een vermoeid en verouderd uiterlijk. Dit wordt versterkt als ook de onderoogleden slapper worden, waardoor wallen ontstaan. Een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie of een combinatie daarvan kan uitkomst bieden en geeft de mensen eenfrisse blik terug.

    Hoe verloopt een ooglidcorrectie?
    Bij een ooglidcorrectie wordt de overtollige huid verwijderd. Door het wegnemen van het teveel aan huid (en zo nodig vet- en soms spierweefsel) rondom de ogen, krijgen patiënten een open en frisse uitstraling. De littekens worden bij de bovenoogleden in de ooglidplooi geplaatst en zijn op den duur nauwelijks zichtbaar. Bij de onderoogleden wordt de snede direct onder de wimpers geplaatst, met een kleine uitbreiding naar de zijkant. Een correctie van de boven- of onderoogleden wordt meestal verricht onder plaatselijke verdoving. Een correctie van de boven-én onderoogleden vindt onder narcose op de operatie­kamer plaats.

    Kunnen overhangende oogleden voorkomen worden?
    Nee. Vaak zijn overhangende bovenoogleden familiair en krijg je het vroeg of laat ook. Sommige mensen hebben van kinds af aan al verdikte bovenoogleden, feitelijk ontbreekt de ooglidplooi. Deze mensen komen dan ook eerder met klachten van een zwaar gevoel boven de ogen. Soms hebben mensen last van hooikoorts of een andere allergie, waardoor de bovenoogleden vaak opgezet raken en dehuid enorm uitrekt.

    Wordt een ooglidcorrectie vergoed?
    Een ooglidcorrectie wordt niet altijd door de zorgverzekeraar vergoed. Vanuit de basisverzekering kunnen mensen een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie krijgen als de verlamming of verslapping van de oogleden zorgt voor ernstige gezichtsveldbeperking, het gevolg is van
    een aangeboren of verworven afwijking óf wordt veroorzaakt door een chronische aandoening die al vanaf de geboorte aanwezig is. Is dit niet het geval dan wordt de bovenooglidcorrectie niet door de zorgverzekeraar vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt nooit door de zorgverzekeraar vergoed.

    Hoe meld ik mij aan voor een ooglidcorrectie?
    Als je denkt in aanmerking te komen voor een vergoeding door je zorgverzekeraar, dan is het belangrijk om eerst langs de huisarts te gaan voor een verwijsbrief. Ben je er zeker van dat je geen recht hebt op een vergoeding, dan kun je ook zonder verwijsbrief bij ons terecht. Je ontvangt dan zelf een factuur voor de kosten van de zorg die je ontvangen hebt.

    Kijk voor meer informatie op www.ghez.nl/ooglidcorrectie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply