Rate this post
 • Ook haar andere klachten namen af
  Rate this post

  Het was voor Martine (45) eigenlijk niet meer vol te houden. ‘Je merkt soms pas hoe vaak je bepaalde spieren gebruikt, wanneer je hier last van hebt. Zelfs het aan- en uitkleden begon langzaam een opgave te worden. Wanneer je zoveel pijn hebt, begint dit langzaam invloed te hebben op je hele leven.’

  ‘Elke keer wanneer ik mijn arm wilde gebruiken, voelde ik het weer. Een zeurende, beklemmende pijn die maar niet wegging. Ik kon er moeilijk door in slaap komen, omdat ik het ‘s nachts ook hevig merkte. Dit zorgde er weer voor dat er overdag weinig uit mijn vingers kwam, waar ik mij dan weer zorgen om begon te maken. Zo kreeg ik steeds meer stress. Ik weet nog dat het op een dag steeds erger begon te voelen: ik kreeg bijna geen adem en voelde me duizelig.’

  ‘Bij de huisarts ontdekte ik dat de klachten met elkaar samenhingen. De onderliggende oorzaak zou zenuwpijn kunnen zijn. Zenuwpijn is een aandoening waarbij aangetaste vezels pijnprikkels sturen naar de hersenen. Eigenlijk is er in de spieren en gewrichten zelf niets aan de hand, maar toch voel je hier dan een hevige, vaak zeurende pijn. Vanuit die zenuwpijn, gecombineerd met veel stress en spanning, waren de andere klachten opgekomen. Ik wist eigenlijk niet dat er op deze manier combinatieklachten voor kunnen komen.’

  ‘Gelukkig kon ik snel langskomen bij Wemeltje. Zij vroeg mij eerst naar mijn klachten en mijn medische verleden. Ze legde uit dat de pijn voornamelijk in mijn arm zat. Toch was het niet alleen een halswervelblokkade, maar de stand van mijn bekken die deze klachten zou kunnen veroorzaken. Om zenuwpijn in de arm te verhelpen, is het belangrijk dat de bekkengordel in zijn geheel zijn juiste stand heeft, gaf ze aan. Het is te vergelijken met een fietswiel. Dit draait om een as heen, waar alle spaken op zijn gemonteerd. Het lichaam heeft net zo goed een as, een centrum waar alles omheen zit. De as van je lichaam is je bekkengordel. Je onderlichaam en bovenlichaam komen hier samen. Zowel je rug als je benen zijn immers met het bekken verbonden. Problemen in het bekken kunnen zo in veel verschillende lichaamsdelen gevolgen hebben. Wemeltje gaf aan dat hevige zenuwpijn in een arm kan verdwijnen nadat de bekkengordel weer terugkomt in zijn oorspronkelijke stand. Dit resulteert al in een lichte correctie van je wervels bij je nek en schouders, waarbij de druk op de specifieke zenuwwortel vermindert.

  Deze aanpak hielp snel, vertelt Martine. ‘De pijn was niet direct verdwenen, maar ik merkte wel snel dat het iets minder werd. Vervolgens moest mijn lichaam nog herstellen. Dat gebeurde voorzichtig, maar het gebeurde wel. Ik ben vaak bij Wemeltje langs geweest en we hebben veel contact gehad over het verloop van de behandeling en het herstel. Ik merk nu pas hoeveel klachten er eigenlijk waren. Zo merk ik dat ik nu weer prettig kan slapen, ik minder vaak last heb van benauwdheid en duizeligheid en ik merk dat ook andere pijnklachten minder vaak voorkomen. Ik kan zo langzamerhand weer alles doen wat eerder door de pijn belemmerd werd. Dat is een enorme opluchting.’

  Hoe ontstaat zenuwpijn?
  Zenuwpijn in je arm ontstaat meestal als gevolg van een zenuwbeknelling bij je hals en borstwervels. De extra spierspanning kan versterkt worden door emotionele en/of lichamelijke stress. De spierspanning rond dit gebied zorgt vaak niet alleen voor pijnklachten maar ook andere klachten als draaiduizeligheid en of kortademigheid. Door de spierspanning rondom dit gebied met zachte technieken te verminderen, vermindert hiermee de druk van de beknelling. Mede door elektro-acupunctuur en een unieke samenstelling van homeopathie kan iemand al verlichting van de pijn ervaren.

  Welke klachten gaan vaak gepaard met armklachten?
  Er zijn drie typen klachten die ik bij armklachten vaak terugzie. De eerste is draaiduizeligheid. Hierbij zie je alles draaien of bewegen, door een verstoring in je evenwichtsorgaan. Bij draaiduizeligheid staat mede je achtste borstwervel geblokkeerd waarbij aan één zijde van je lichaam je brede rugspier extra op spanning komt te staan. Om je evenwicht weer in balans je krijgen, moet mede het immuunsysteem ondersteund worden. De behandeling is erop gericht om de milt via je miltmeridiaan weer in harmonie te brengen, waarbij je triceps, je monnikskapspier en je brede rugspier gaan ontspannen.
  Ten tweede je spijsvertering. Je milt, galblaas en pancreas liggen in je lichaam naast elkaar. Zowel qua functie als energetisch staan deze direct met elkaar in verband. Een opgezet gevoel na het eten, gebrek aan eetlust en stoelgangproblemen kunnen een verstoring aangeven. Ondersteuning van je spijsvertering put je milt minder uit en blijven je darmen beter in conditie.
  Ten derde ademhalingsproblemen. Hierbij blokkeert je derde borstwervel. De energiebanen / meridianen van je darmen lopen langs deze borstwervel, en de werking van je immuunsysteem wordt deels bepaald door je darmen. Door mede je darmen en je lymfesysteem te ondersteunen, kunnen problemen als ademhalingsproblemen en een zeurende zenuwpijn in je arm verholpen worden.

  Je natuurlijke balans is te bereiken door:
  – een persoonlijke benadering
  – in alle rust behandelen
  – samen, in overleg, komen tot een oplossing

  Wemeltje is lid van de beroepsverenigingen VBAG en het CAT-Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply