Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ook bij haarverlies élke dag een goede haardag!

  Een goed kapsel is heel belangrijk: het kenmerkt je gezicht en vormt een onderdeel van je gehele uitstraling. Het is dan ook nooit fijn om je haar kwijt te raken. Haarverlies kan ontstaan door ouderdom, maar ook door chemotherapie of alopecia. Alopecia is een haarziekte, waarbij plotseling kale plekken ontstaan op de hoofdhuid. Met een haarwerk kun je ervoor zorgen dat je uitstraling intact blijft.

  Haarverlies kan voor zowel vrouwen als mannen een vervelende impact hebben op het dagelijks leven. Anita Elings van Anita Haarwerken: ‘Met een haaraanvulling, volledig haarwerk of haarstukje krijg je een passend kapsel met een natuurlijke uitstraling. De haarwerken bij Anita Haarwerken zijn gemaakt van echt haar, memory hair (nagemaakt echt haar) of synthetisch haar. Het voordeel van een haarwerk van synthetisch haar is dat het bijzonder praktisch is: het hoeft alleen maar gewassen en gedroogd te worden, en daarna is het gemakkelijk in model te brengen. Bovendien is het goedkoper. Een haarwerk van echt haar kan beter gemodelleerd worden en gaat langer mee.’

  Anita vervolgt: ‘Net als bij natuurlijk haar, kan een haarwerk ook in ieder model en iedere kleur worden gemaakt. Alle soorten kapsels zijn mogelijk: stijl, krullen, kort en lang! Het is ook leuk om meerdere haarwerken aan te schaffen, waarmee je gemakkelijk kunt afwisselen. Welke haaroplossing je ook kiest, het resultaat is niet van een natuurlijk kapsel te onderscheiden!’

  Vergoeding basisverzekering
  Vanuit de basisverzekering kan men aanspraak maken op een vergoeding van een haarwerk, zoals een haarwerk of haarstukje. Er geldt een maximale vergoeding van 431 euro (2018). Als het haarwerk duurder is, zal het verschil door de verzekerde zelf worden bijbetaald, tenzij zij een aanvullende verzekering heeft.

  Om recht te hebben op vergoeding van de basis-verzekering gelden een aantal voorwaarden:
  De verzekerde is helemaal of wordt gedeeltelijk kaal als gevolg van een ziekte of behandeling -(bijvoorbeeld chemotherapie) of er is sprake van kaalhoofdigheid bij vrouwen.

  Je betaalt het verplichte eigen risico (jongeren tot 18 jaar uitgesloten) aan de zorgverzekeraar. Als je ook een vrijwillig eigen risico hebt, dien je deze ook eerst te betalen voordat de zorgverzekeraar gaat vergoeden. Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

  Vergoeding aanvullende zorgverzekering
  Diverse zorgverzekeraars bieden een extra vergoeding voor haarwerken. Je komt voor deze extra vergoeding in aanmerking als je een aanvullende verzekering hebt en het haarwerk duurder is dan de maximale vergoeding die geldt vanuit de basisverzekering. Met andere woorden: de zorgverzekeraar zal eerst vergoeden vanuit de basisverzekering (eigen risico van toe-passing) en vervolgens bekijken wat de aanvullende verzekering daar bovenop nog vergoedt. De vergoeding kan bij veel zorgverzekeraars ook gebruikt worden voor een andere vorm van hoofd-bedekking, zoals een bandana of hoed.

  De vergoeding van haarwerken vanuit de aanvullende verzekering kan op twee manieren tot stand komen:

  De zorgverzekeraar vergoedt haarwerken uit één vast budget ‘hulpmiddelen’. Uit dit budget worden dan ook andere hulpmiddelen vergoed, zoals een gehoorapparaat, steunkousen of incontinentiemateriaal.

  De zorgverzekeraar hanteert een aparte vergoeding voor haarwerken.

  Voor uitgebreidere informatie over vergoedingen kun je terecht bij je zorgverzekeraar of Anita Haarwerken. Anita declareert rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply