Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ook in 2020 weer veel lekkers
  Rate this post

  We hebben in de winkel weer een drukke periode achter de rug, met Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. December is hier altijd de drukste maand van het jaar, ook omdat we speciale producten verkopen in die periode. In de aanloop naar kerst hadden we bijvoorbeeld een kerststol en banketstaven. Vlak voor de jaarwisseling stonden we de hele dag oliebollen te bakken. Buiten hadden we een kraampje neergezet om die te verkopen. Het was een tijdlang heel pittig om te doen, maar het geeft ons veel voldoening als de rijen weer weg zijn en iedereen blij naar huis gaat met het gekochte lekkers.

  Toen de feestdagen weer voorbij waren, was het voor ons tijd om de kerstspullen op te ruimen, om de voorraad te bekijken en eventueel weer aan te vullen, en om de winkel weer even extra goed schoon te maken. We zijn dan ook een paar dagen dicht geweest na de jaarwisseling. Het lijkt dan voor de buitenwereld alsof het bij ons toen in één keer heel rustig was, maar achter de schermen waren we alweer druk bezig om ons voor te bereiden op de volgende leuke periode, namelijk die van Valentijnsdag, carnaval en Pasen. Die feestdagen zijn vrij snel na elkaar, en daarom zijn we alweer flink aan de bak gegaan hiervoor.

  Op 14 februari is het Valentijnsdag. Voor die dag gaan we weer wat speciale dingetjes doen. We gaan dan onder andere hartjesbonbons in verschillende lekkere smaken verkopen. Die bonbons stoppen we dan in een speciaal doosje, dat mooi als een cadeau weggegeven kan worden.

  Een week later is het carnaval. Ook dat vieren we mee met een paar bijzondere taarten, zoals een Flügeltaart, Schrobbelèrtaart en champagnetaart. En ook carnavalsmacarons! Die hebben we vorig jaar voor het eerst verkocht, en dat liep zó goed, dat we besloten om er méér mee te gaan doen dit jaar.

  Pasen is ook zo’n leuke periode, waarbij we de winkel weer mooi kunnen aankleden, net als bij Valentijnsdag. Maar dan met veel geel en groen in plaats van rood. Met Pasen bieden we ook wat luxueuzere producten zoals een paasstol en speciale taarten en gebak, waar we advocaat in verwerken. Het vergt een flinke voorbereiding, maar dan kunnen we onze klanten weer veel lekkers bieden!

  Paul van Riel
  eigenaar Patisserie Walter van Erven

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply