Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ook jouw gezin op rolletjes
  Rate this post

  Ken je die zoete reclamespotjes of foto’s in magazines? Het hele gezin zit, netjes in de kleren, aan de ontbijttafel. De lunchtrommeltjes staan klaar en alles verloopt zonder een onvertogen woord. De realiteit bij jou thuis ziet er vast totaal anders uit. Ruziënde kinderen, gehaast en gevlieg. Vaak heb je het gevoel dat je er al een halve dag op hebt zitten, voordat je aan je werkdag kunt beginnen.

  Toen jij in verwachting was van je eerste kindje verslond je alle boeken die je kon vinden over zwangerschap en bevalling. Maar er is helaas weinig lectuur te vinden over hoe je alle ballen in de lucht moet houden wanneer je kindje er eenmaal is. De kraamverzorgster heeft je dan wel een beetje op weg geholpen, maar de eerste dag dat je er helemaal alleen voor stond, viel beslist niet mee. Je had het de hele dag druk met de baby. Aan het huishouden kwam je nauwelijks toe. En je moest er al helemaal niet aan denken dat je straks weer aan het werk moest! Inmiddels heb je dat natuurlijk allemaal wel goed op de rit, maar toch heb je vaak nog het gevoel dat je altijd maar achter de feiten aan rent. Want ook nu de kinderen al wat groter zijn, is het ‘managen’ van je gezin nog steeds behoorlijk hectisch. Naast je gezin wil je immers ook tijd doorbrengen met je ouders en vrienden, gaan sporten en af en toe een gaatje in je agenda vinden voor een bezoek aan de kapper of de sauna.

  Workshop timemanagement
  En tóch hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om orde in al je bezigheden en rust in je hoofd te brengen. Met een beetje hulp en een duwtje in de goede richting zul jij je tijd veel effectiever in kunnen delen. ‘En dat is dus precies waar de workshop ‘Timemanagement voor ouders’ over gaat’, vertelt Marije Thepass. ‘Timemanagement is niet iets wat iedereen van nature kan. Maar wanneer je over de juiste tools beschikt, kun je het jezelf wél aanleren. Tijdens de workshop komen allerlei onderwerpen aan bod die ongetwijfeld veel herkenning oproepen. Het gaat onder meer over keuzes maken, schuldgevoelens en je energie op peil houden, maar ook over de communicatie tussen jou en je partner. De workshops, die anderhalf à twee uur duren, geef ik in groepjes van maximaal acht personen. Individueel of samen met je partner kan ook, maar een groep heeft als voordeel dat je ook veel van elkaars ervaringen kunt leren. Het is een workshop die door het hele land wordt gegeven. Waarom zou je jezelf zoiets niet gunnen? Het is écht de moeite waard en het helpt je om die chaos in je leven weer in rechte banen te leiden. Het helpt je om weer meer te genieten want het is namelijk ook gewoon geweldig om kinderen te hebben!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply