Rate this post
 • Ook visagist worden?
  Rate this post

  Ik ben Ingeborg Kloezeman van IK visagieopleidingen. Ik ben al 25 jaar werkzaam als professioneel visagist en verzorg de make-up voor fotosessies, modeshows, TV en films. Ik werk en werkte onder andere voor AMI kappers, Score/Chasin, Fancy, Goldwell, Miss Etam, Piet Zoomers, Pretty Wild, House of Shoes, Visage modeshowproducties, Omroep Gelderland en RTL. Het is een superleuk, veelzijdig en spannend beroep. Je komt op de meest gave locaties en werkt met inspirerende mensen.

  Vaak wordt mijn beroep van visagist verward met het vak van schoonheidsspecialist. Ik ben gespecialiseerd in het opmaken van mensen voor fotosessies en dergelijke. De schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het verzorgen van de huid. Ook is het werkgebied van de visagist en schoonheidsspecialist totaal verschillend. Ik werk op locatie. Dit kan een foto- of TV-studio zijn. De schoonheidsspecialist werkt vanuit haar schoonheidssalon.

  Visagie
  Het vak visagie is ontstaan uit het vak grime. In het verleden werden voor toneelstukken, TV, musicals en film de artiesten opgemaakt door grimeurs. Door het verbeteren van de techniek van camera-apparatuur (digitale fotografie en televisie) werd de grime te grof, de make-up moest verfijnder, en zo is het vak visagie ontstaan. Voor toneel en musical zijn er geweldige grimeurs aan het werk. Zij zijn ook gespecialiseerd in special effects. Tijdens fotosessies, modeshows en TV zie je de visagisten aan het werk. Zij brengen een verfijnde en modieuze make-up aan.

  Wil jij ook graag visagist worden?
  Naast het werken voor de diverse klanten geef ik ook al jarenlang les. Inmiddels heb ik een eigen visagieopleiding in Apeldoorn. De opleiding is verdeeld in 3 onderdelen.
  De basisopleiding is bedoeld voor mensen die graag meer over make-up willen weten, zodat zij dit eventueel als extra service naast hun eigen werkzaamheden kunnen verlenen. Bijvoorbeeld kapsters en schoonheidsspecialistes. Tijdens deze opleiding leer ik je de basis van de visagie. Basistechnieken en productkennis zijn hierbij heel belangrijk. De opleiding is heel praktisch opgezet. Dit betekent dat je zelf modellen moet meenemen. Na deze opleiding ben je prima in staat om een bruidsmake-up of gelegenheids­make-up bij iemand aan te brengen.
  Wil je professioneel visagist worden, dan ga je verder met de vervolgopleiding en de masterclass. Tijdens deze op­leidingen leer je, naast de verschillende technieken, hoe je een portfolio samenstelt.
  Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen via mijn website of Facebook.com/IkVisagie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply