Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ook voor ons een mooie ervaring’
  Rate this post

  Heel bijzonder: we hebben 3 beste vriendinnen mogen begeleiden die tegelijkertijd zwanger waren.

  Voor ons als verloskundigen is het een mooie ervaring om vóór, tijdens en na de zwangerschap vrouwen, en in dit bijzondere geval 3 vriendinnen, te kunnen adviseren en te ondersteunen tijdens deze belangrijke periode. Ieke kenden we al, want we hebben haar begeleid bij haar eerste zwangerschap, evenals Nanda. Eind vorig jaar heeft Ieke zich weer bij ons aangemeld toen ze weer zwanger bleek te zijn. Vriendin Fleur verwachtte haar eerste kindje en meldde zich ook aan. Vervolgens sloot Nanda de rij, omdat zij nu haar tweede kindje verwacht. Voor ons als verloskundigen is het ook een leuke ervaring dat we 3 vriendinnen tegelijkertijd begeleiden. Ze hebben alle 3 individuele begeleiding, maar toch krijg je als verloskundige van alles mee omdat de meiden elkaar zo goed kennen en veel contact met elkaar hebben. Nanda en Ieke hebben al eens een zwangerschap meegemaakt, dus die hebben Fleur mooi wegwijs gemaakt in alles wat met de zwangerschap te maken heeft. Daarnaast is het voor ons mooi om te zien dat de vriendinnen samen deze grote verandering in hun leven kunnen ervaren. Ze zijn er voor elkaar en steunen elkaar, en dat is prachtig! Ieke is inmiddels bevallen van een gezonde dochter en Fleur van een gezonde zoon. Dat zijn toch weer bijzondere momenten, ook voor ons, waar we gedurende al die maanden naartoe hebben gewerkt. Nanda zit in de laatste weken van haar zwangerschap, die heeft nog even te gaan. We willen graag iedereen een goede begeleiding geven en besteden daar dan ook veel aandacht aan. Hierdoor kunnen onze cliënten op een positieve manier terugkijken op de hele periode van zwangerschap en bevalling. En dat geldt ook voor ons als verloskundigen!

  Sigrid Moser
  verloskundige

  YOGOYA zwangerschapsyoga

  De verloskundigen van ’t Haagsch Geboortehuys vinden een goede voorbereiding op de bevalling belangrijk. Dit kan onder andere met de zwangerschapsyoga lessen van YOGOYA. Deze lessen worden verzorgd door Aurora van den Berg. Zij begeleidt zwangere vrouwen in hun voorbereiding op de bevalling, in deze bijzondere levensfase op weg naar het moederschap.

  Lesaanbod:
  – Wekelijkse lessen zwangerschapsyoga voor het tweede en het derde trimester
  – Groepscursussen Natuurlijk bevallen: geboortehoudingen, adem-, massage- en acupressuurtechnieken voor tijdens de bevalling, in samenwerking met Charlotte van den Ende-Simons, arts voor integrale geneeskunde (www.natuurlijkbevallen.nu)
  – Cursussen essentiële oliën tijdens de zwangerschap en bevalling

  De cursus Natuurlijk bevallen is bedoeld voor de zwangere vrouw die zich, samen met haar partner, goed wil voorbereiden op de bevalling. Een praktische en doelgerichte cursus, waarbij middelen worden aangereikt die kunnen worden toegepast tijdens de geboorte van hun kindje. Voor de wekelijkse ontspanning zijn er de zwangerschapsyogalessen op vrijdag. De les voor het tweede trimester is toegankelijk vanaf 14 weken zwangerschap. De aandacht gaat naar bewustwording van het lichaam, er wordt veel gewerkt aan lichaamshouding tijdens de zwangerschap en de beleving van de zwangerschap op een zo prettig mogelijke manier. In de les voor het derde trimester gaat de aandacht naar de komende bevalling, waarbij ademtechnieken, geboortehoudingen en ontspanning van de bekkenbodem een grote rol spelen. Aurora geeft ook privélessen aan huis, alleen of samen met je partner.

  Alles onder één dak
  ’t Haagsch Geboortehuys biedt alle zorg rondom zwangerschap en geboorte onder één dak:

  – voorlichting rond kinderwens
  – echo’s
  – begeleiding tijdens de zwangerschap
  – informatie over voeding
  – cursussen
  – yoga
  – kraamzorg

  Kenmerken van ’t Haagsch Geboortehuys zijn kleinschaligheid, betrokkenheid en de persoonlijke zorg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply