Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ook zo moe?

  ‘Ik ben vaak zo moe en heb zo weinig energie… Kun jij daar iets mee met voet­reflextherapie?’ Een veelgehoorde vraag, die ik onlangs nog van iemand kreeg.

  Iedereen is weleens moe of voelt zich uitgeput aan het eind van de dag. Vaak is een nachtje slapen voldoende om weer bij te tanken. Maar wanneer je gedurende lange tijd vermoeid bent en niet goed uitrust tijdens je slaap, wordt goed functioneren overdag een stuk moeizamer. Soms is heel duidelijk aan te geven waar de vermoeidheid vandaan komt: een drukke agenda, het gevoel alle ballen in de lucht te moeten houden of alles perfect willen doen. Soms is vermoeidheid het gevolg van een (ernstige) ziekte.
  Wat kan voetreflextherapie hierbij doen? Ik probeer de achterliggende oorzaak van de vermoeidheid te zoeken en ga deze behandelen. Soms kan dit een hormonale disbalans zijn, of het kan zijn dat het lichaam door stress uit balans is. Door de bijbehorende druk­punten op de voeten te masseren, ontstaat er ontspanning in het lichaam. Het lichaam komt meer in balans en dat geeft een vermindering van klachten. De weerstand verbetert, waardoor het lichaam sneller kan herstellen van ziekte of klachten. Uiteindelijk zorgt dit alles voor een betere, diepere slaap, waardoor het lichaam beter uitrust en vermoeidheidsklachten verminderen of zelfs verdwijnen.
  De cliënte uit de inleiding heeft inmiddels een aantal behandelingen gehad. Zij ervaart meer rust overdag, slaapt dieper en wordt daardoor uitgeruster wakker. Kortom: zij gaat met meer energie de dag door! En dat is waar het allemaal om te doen is: ervoor zorgen dat iemand weer ‘gewoon lekker in zijn vel zit’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply