Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ook zo’n last van hooikoorts?
  Rate this post

  Nog even en er zijn weer pollen in de lucht! Misschien lijkt het een beetje vroeg, maar je kunt je maar beter goed voorbereiden op het hooikoortsseizoen. Ieder jaar weer is het voor 1 op de 5 Nederlanders niet alleen maar fijn dat het voorjaar weer begint. Het begin van de lente wordt bij hen gekenmerkt door het optreden van vervelende klachten, zoals niezen, loopneuzen, jeukende, brandende en/of ­tranende rode ogen, jeuk aan het gehemelte, tot zelfs ­doodmoe en koortsig: het hooikoortsseizoen is weer begonnen!

  Hooikoorts wordt veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op het stuifmeel van bloeiende grassen, planten en/of bomen. Het stuifmeel wordt ook wel ‘pollen’ genoemd. De pollen zweven door de lucht en worden ingeademd. De meeste hooikoortsklachten worden veroorzaakt door de els en hazelaar, berk, grassen en bijvoet (onkruid). Een piek in het hooikoortsseizoen in Nederland is in mei en juni, als de grassen bloeien. Op zonnige, warme, winderige dagen is de kans op pollen in de lucht het grootst. Regenachtige dagen zijn voor mensen met hooikoorts vaak een opluchting, omdat de pollen dan uit de lucht worden gespoeld!

  Histamine
  Hooikoorts wordt dus veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op pollen. Stuifmeel (pollen) is in principe een onschuldige stof, die geen kwaad kan als je het in de neus of ogen krijgt. Bij mensen met hooikoorts wordt histamine vrijgemaakt uit de mestcellen zodra stuifmeel in aanraking komt met de slijmvliezen van de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp. Door de vrijmaking van histamine raken de slijmvliezen geprikkeld. Het zijn dus eigenlijk niet de pollen die de oorzaak zijn van de hooikoorts, maar de overmatige reactie van het lichaam hierop!

  Natuurproduct
  De reguliere behandeling van hooikoorts bestaat voornamelijk uit antihistaminica, middelen die de werking van histamine tegengaan. De allergische reactie is dan al opgetreden; alleen de symptomen kunnen hiermee wat worden verlicht. Het natuurproduct Scutellaria voorkomt juist de vrijmaking van histamine in het lichaam doordat het de mestcellen stabieler maakt!

  Wil je weten hoe je hooikoortsklachten op een natuurlijke manier kunt verhelpen? Neem dan contact met ons op of kom gewoon een keertje langs in onze winkel voor een vrijblijvend adives.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply