Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op adem komen buiten je vertrouwde omgeving
  Rate this post

  Wanneer je te maken hebt gehad met kanker, of een andere zware ziekte, heb je waarschijnlijk een lange periode van behandelingen achter de rug. Zoveel verschillende ervaringen en emoties, zoveel mensen die zich met je hebben beziggehouden. Logisch dat je daarna het verlangen hebt om jezelf op te laden.

  Je wilt er even helemaal uit zijn. Op adem komen. Rust vinden op een plek uit de buurt van je eigen omgeving, waar je je kunt concentreren op jezelf, je verdere herstel en je toekomst. Wist je dat een retraite hier uitermate geschikt voor is? Niet alleen kun je tot jezelf komen, je krijgt ook de kans je verhaal te vertellen en er is ondersteuning van begeleiders.

  Tot rust komen
  Een retraite, die een aantal dagen duurt, kan ervoor zorgen dat je na alle hectiek weer tot rust komt. Beeld je maar eens in: een stille plek, mooie natuur om je heen. Even een pas op de plaats maken. Even niet meer tien ballen tegelijk in de lucht houden. Gewoon er zijn, op dat moment, zonder afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte conversaties. Stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is. Niets meer. En ook niets minder. Tijdens een retraite mag je zijn wie je bent. Je zult merken dat je de stilte in jezelf weer gemakkelijk kunt opzoeken, ook ná je verblijf.

  Even uit je eigen omgeving
  Machteld Wentzel en Sacha Kraal zijn gespecialiseerd in het organiseren van retreats in binnen- en buitenland voor mensen die te maken hebben gehad met een ernstige ziekte. Ze organiseren in Nederland ook weken speciaal voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Machteld: ‘Tijdens zo’n week is er ruimte voor deelnemers om hun verhaal te doen en er is veel begrip en herkenning. Dit kan bijdragen aan de verwerking. Er is aandacht voor elkaar en voor jezelf in een omgeving waarin je kunt steunen op andere deelnemers en op ons, in plaats van op je eigen gezin, je partner of het ziekenhuis.’

  Van lekker eten tot psychologische ondersteuning
  Sacha: ‘De groepen zijn klein, ongeveer tussen de 4 en 8 deelnemers, zodat er ruimschoots persoonlijke aandacht is voor iedereen. Er is veel ruimte voor ontspanning zoals massages en yoga en natuurlijk wordt lekker eten niet vergeten. Psychologische ondersteuning is ook aanwezig, zowel tijdens de trip als erna. We bieden dit ook aan in samenwerking met Cancer Care Center. Je kunt je vragen, problemen en emoties bespreekbaar maken en gaat op zoek naar de oorsprong. Ook kijken we naar de toekomst en naar je doelen op een manier die je zelf prettig vindt. Je staat zelf centraal.’

  Machteld Wentzel en Sacha Kraal hebben, naast Life Changing Events, beiden een eigen coachingspraktijk.Ze hebben allebei borstkanker gehad en zijn dus ervaringsdeskundige. Beide hebben verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om hun psychologische kennis uit te breiden en up-to-date te houden, denk aan de Academie Coaching Rondom Kanker. Daarnaast hebben ze jarenlange en brede praktijkervaring. Tijdens de coaching wordt gebruik gemaakt van diverse psychologische en fysieke methodes en technieken zoals cognitieve methodes, neurolinguistisch programmeren en systemische therapie. Dit helpt om vooruit én terug te kijken en het heden te onderzoeken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply