Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op een betere manier omgaan met stress
  Rate this post

  We moeten tegenwoordig allerlei ballen in de lucht houden: werk, gezin, sociale contacten… Er wordt veel van ons verwacht, en dat kan leiden tot gespannenheid.

  Wanneer iemand stress heeft, dan is het doorgaans zo dat die zich druk maakt om iets wat in het verleden gebeurd is of zich zorgen maakt over iets wat misschien in de toekomst kan gebeuren. Een burn-out ontstaat vaak door een opeenstapeling van gebeurtenissen die men niet kan loslaten. Is iemand eenmaal in een negatieve spiraal, dan kan het gebeuren dat ook de alledaagse zaken negatief gekleurd worden. De emmer loopt dan langzaam vol en een kleine nietszeggende gebeurtenis kan plotseling tot een burn-out leiden. Met mindfulness leer je meer met je aandacht in het hier en nu te zijn, en het te zien zoals het werkelijk is, zonder deze negatief gekleurde bril op te zetten (dus zonder oordeel).
  Elke dag zijn er momenten die stressvrij zijn. Door daar bewust bij stil te staan, kun je op tijd leren ontspannen, en dus voorkomen dat de stress te hoog oploopt. Je leert dus om te gaan met de alledaagse ongemakken.
  Mindfulnesstrainer Edward Maitimo heeft in zijn mindfulnesstrainingen aandacht voor hoe je om kunt gaan met moeilijke gebeurtenissen die invloed op je hebben; dit kan gaan om moeilijke gebeurtenissen dichtbij, of elders in de wereld. Hij verzorgt ook regelmatig gratis introductie­lessen, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met mindfulness. Kijk hiervoor op de website.Wil je leren om beter met stress om te gaan? Neem dan contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply