Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op citytrip naar Noord-Engeland
  Rate this post

  Noord-Engeland barst van de dynamische steden die hun industriële verleden nog altijd omarmen, maar dan op een moderne manier. Oude fabrieken en industrieterreinen dienen nu als de hipste plekken in de stad. Beleef het zelf en ga op citytrip naar Noord-Engeland!

  Newcastle en Gateshead
  De rivier Tyne scheidt Gateshead van Newcastle. De vele bruggen verbinden de twee steden die samen een eenheid vormen. Alex van Ilestours (www.ilestours.co.uk) is net een wandelende encyclopedie. Hij weet werkelijk alles over Newcastle. Van het Great Museum of the North tot de tentoonstellingen in de voormalige molen BALTIC: cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken!

  Hull
  Wie Hull enkel gebruikt om er de P&O-ferry te verlaten, doet zichzelf en de stad tekort. De voormalige maritieme stad is alleen al een bezoek waard vanwege The Deep, misschien wel het meest indrukwekkende aquarium ter wereld. De wereldberoemde kunstenaar Banksy liet een aantal jaren geleden een werk achter in de stad. Sindsdien volgen velen zijn voorbeeld.

  Leeds
  Wat heeft Leeds me aangenaam verrast! De vele verschillende overdekte winkelgalerijen, smullen van diverse typische Yorkshire-specialiteiten, de schitterende Corn Exchange… O, en wil je weten wat Leeds en uilen met elkaar van doen hebben? Ga dan mee op een Leeds Owl Trail™ (www.leedsowltrail.com). Je leert op een unieke manier de stad kennen.

  Manchester
  Het industrieverleden zie je op vele plekken in de stad terug, maar ook moderne panden sieren de straten. Helaas zijn de weergoden me bij aankomst niet zo goed gezind. Geen probleem: ik stap in de taxi van John, de eigenaar van Manchester Taxi Tours. Hij praat me helemaal bij over zijn favoriete onderwerp: Manchester. Tip: eet jezelf een weg door de stad met Scranchester Tours (www.scranchestertours.com).

  Liverpool
  Wie ‘Liverpool’ zegt, zegt ‘The Beatles’. Dat de stad zoveel meer is dan deze iconische band, ontdek je in de British Music Experience. Voor een ‘bird eye view’ klim je naar de top van de Royal Liver Building. Van alle Noord-Engelse steden zie je in Liverpool het industriële karakter misschien nog wel het beste terug. Ik hou ervan. En jij?

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
  Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply