Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Op goede voet

  Ook al sta je er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, voeten zijn enorm belangrijk. Ze dragen je de hele dag overal naartoe. Het is dan ook voor te stellen dat wanneer er iets aan je voeten mankeert, dit grote gevolgen kan hebben voor de rest van je lichaam.

  Klachten aan enkels, knieën, heupen of rug zijn dan ook vaak terug te voeren naar het afwijkend functioneren van voeten en/of looppatroon. Gelukkig weet de podotherapeut vaak raad. Hij is erkend specialist op het gebied van de voet en kijkt daarbij ook naar een beperking en/of storing in de rest van de ‘beweegketen’. Een voet beweegt immers nooit alleen. Door dit te onderzoeken, kan de podotherapeut de oorzaak lokaliseren en de klacht behandelen. Ook werkt hij nauw samen met de huisartsen, oefen- en fysiotherapeuten.

  3D-technieken
  ‘We starten altijd met een intakegesprek waarbij de historie en de aard van de klachten wordt besproken’, legt Maarten Padmos uit. ‘Dan volgt een uitgebreid voetonderzoek, eventueel aangevuld met onderzoek van de knieën, heupen en rug. Tegenwoordig werken we in onze praktijk met zeer geavanceerde 3D-technieken om de therapie optimaal te kunnen toepassen. De podotherapeutische behandeling is erop gericht om de functie van de voet te behouden en bij voorkeur te verbeteren om klachten te voorkomen. Daarbij kun je denken aan podotherapeutische correctiezolen of zolen met een specifieke drukverdeling. We maken ook orthesen om de stand van de tenen te corrigeren of drukplaatsen te ontlasten. Daarnaast spelen we een grote rol bij de preventie rond het ontstaan van wonden aan de voet als gevolg van diabetes. We geven voorlichting waaronder preventieve adviezen, schoenadvies, voetverzorgingsadvies en wondverzorgingsadvies’, somt Maarten op. ‘We werken nauw samen met gespecialiseerde pedicures.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply