Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op je gemak zijn met yoga
  Rate this post

  In drukke tijden is het lastig en moeilijk om aandacht aan jezelf te geven. Jezelf bewust te zijn, is moeilijk bij drukte in je hoofd. Je gaat maar door en je bent niet te stoppen omdat ‘die dingen nou eenmaal moeten gebeuren’. Vaak ben je het niet gewend om aandacht aan jezelf te besteden. Het hoort ook niet om pauzes te nemen. Tijd is immers geld.

  Maar je wilt écht tot rust komen. Je wilt die adempauze voor jezelf. Een moment voor jezelf om te herstellen en energie op te doen. Heb je die mogelijkheid om er wat mee te kunnen, dan maakt dat dat het leven een stuk gemakkelijker.
  Interne gespannenheid zorgt ervoor dat het leven een stuk moeilijker wordt. Yoga kan je helpen om je te ontspannen, bij jezelf te zijn en de adem ruimte te geven. Yoga gebruikt hierbij de beweging als middel, mindfulness voor de aandacht, terwijl adem- en ontspanningstherapie hiervoor de adem gebruikt. Ook hardlopen kan zorgen voor mentale rust.

  Signalen
  Bij een ontregelde spanning komen er problemen naar boven vanuit het biologische systeem, het lichaam. Wanneer er psychische klachten zijn, is dat ook het teken dat dit systeem – lichaam, geest en bewustzijn – uit balans is. Zelfs problemen met de ademhaling zijn niet los te zien van spanningsklachten.
  Het is belangrijk om te leren beter met jezelf om te gaan, want door signalen te negeren, put je jezelf uit. Je lichaam heeft last van jou in plaats van dat je last van je lichaam hebt. Je lichaam is jou gegeven om door het leven te gaan. Neem de signalen dan ook serieus.

  Bewustwording
  Yoga is een manier om te leren ervaren wat jou gaat helpen. Is het vermogen om te ontspannen weg, dan kan adem- en ontspanningstherapie je helpen om dat vermogen te herstellen. De rode draad in adem- en ontspanningstherapie is de bewustwording van het functioneren van jouw lichaam. Jouw lijf en weten hoe jij er het beste mee kunt omgaan. Het lijf beter leren kennen, zodat yoga beter, dieper werkt.
  Ruim de helft van de mensen die met yoga bezig zijn, is nog gespannen, omdat ze het vermogen om te ontspannen kwijt zijn. Adem- en ontspanningstherapie en individuele begeleiding kunnen je leren om de ontspanning weer te vinden en zijn in je dagelijks leven toe te passen.

  Nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor meer informatie of kijk op de website..

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply