Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Op je gezondheid

  Pijnklachten, misselijkheid en braken, opvliegers en een droge mond. Angst, depressies, slaapstoornissen en hevige vermoeidheid. Erg vervelende bijwerkingen die bij de behandeling van kanker horen.

  Dat traditionele Chinese geneeskunde wordt toegepast om een breed scala aan ziekten en kwalen te behandelen, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat deze geneeskunde ook ondersteuning kan bieden voor mensen waarbij de diagnose ‘kanker’ is gesteld? De behandelingen voor kanker veroorzaken een onderdrukking van het beenmerg. Dit is de bron van het immuunsysteem van het lichaam. Acupunctuur stimuleert direct het immuunsysteem om meer natuurlijke killercellen en lymfocyten te produceren. Dit helpt bij het verminderen van het risico op infectie.

  Bijwerkingen
  Daarnaast hebben de behandelingen van kanker ook bijwerkingen. De behandeling van bijvoorbeeld prostaatkanker kan incontinentie tot gevolg hebben. Dit is één van de meest beschamende zaken voor een man om mee te leven. Acupunctuur en elektro-acupunctuur kunnen dan helpen. Dit gebeurt door de bloedtoevoer naar het bekkenbodemgebied te verbeteren en de afgifte van krachtige pijnstillende endorfinen en andere ‘feel good’-hormonen te activeren. Acupunctuur kan helpen bij de vermindering van pijn en angst, misselijkheid en braken, de stimulering van het immuunsysteem, de verbetering van de continentie en de bevordering van slaap. Hierdoor kan het welzijn van iemand die is getroffen door kanker aanzienlijk verbeterd worden.

  Het verhaal van patiënt Ruud (63 jaar):

  Een aantal jaren moet ik ‘s nachts vaak uit mijn bed om te plassen. Het plassen doet geen pijn, maar het is wel lastig om volledig uit te plassen. De uitslagen van het bloedonderzoek gaven aanleiding voor een doorverwijzing naar een uroloog. Deze constateerde een gevorderd ‘prostaat carcinoom’, met enkele kleine uitzaaiingen in de botten van mijn heup. De diagnose kwam onverwacht. Ik had altijd heel gezond geleefd: eten uit eigen tuin, geen alcohol, niet gerookt en veel beweging door wandelen en fietsen met mijn vrouw. Alsof de ziekte niet heftig genoeg was, vonden er op werkgebied veranderingen plaats. Sinds mijn achttiende werk ik als vertegenwoordiger bij een grote firma. Toen daar een grote reorganisatie werd doorgevoerd, werd ik als ‘overbodig’ weggezet. Door de diagnose had ik geen kracht om mijn ontslag te verwerken.

  In het ziekenhuis volgde ik een programma, dat bestond uit een operatie, chemotherapie en bestraling. Dit traject duurde 7 maanden. Tijdens het hele proces kwam ik één keer in de 2 of 3 weken voor acupunctuur bij Fred, ter ondersteuning van mijn weerstand. Ook had ik behoefte aan een gesprek over mijn werkzame leven, dat zo abrupt was stopgezet. Daarnaast kreeg ik voedingssupplementen en homeopathische middelen gedurende de verschillende fasen van de ziekenhuisbehandeling. De oncoloog en uroloog waren tevreden met de manier waarop ik het hele traject doorstond. Ik werd spraakzamer over mezelf en ik was heel bewust bezig met mijn herstel. De uitzaaiingen waren door de behandelingen verdwenen. Ik ben nauwelijks moe geweest tijdens het proces en ook mijn bloedwaarden zijn weer normaal te noemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply