Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op naar de nieuwe ‘jij’!
  Rate this post

  Om je lichaam in balans te houden en overgewicht aan te pakken of te voorkomen, is het niet alleen van belang om regelmatig te bewegen. Ook je voeding is belangrijk.

  Veel mensen denken dat ze gezond eten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Onbewust, of gewoon omdat het onbekend is, kiezen ze mogelijk voor producten die het lichaam uit balans halen, in plaats van het te voeden. Maar jouw prestatie van vandaag wordt beïnvloed door het eten van gisteren! Gezonde voeding draagt bij aan een energiek en vitaal leven. Gezondheidsproblemen kunnen het gevolg zijn van een minder optimale voeding. Misschien verwacht je het niet, maar juist via voeding is vaak verbetering van gezondheid te bereiken.

  Naar het gewenste doel
  Balans2you is de moderne lifestyle-studio van Margreet Bol. Individuen en kleine groepen tot 10 personen kunnen er terecht om op een verantwoorde manier te bewegen, maar ook voor voedingsadvies op maat. Margreet is, naast personal coach, ook orthomoleculair voedingscoach, en helpt cliënten om tot een gezond gewicht te komen. Als basis dient natuurlijke voeding, eventueel aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen, om mogelijke tekorten aan te vullen en zo de gezondheid en de weerstand te verbeteren. Bij het intakegesprek staat jouw wens centraal: hoeveel gewichtsverlies wil je? Wat is daarvoor nodig: alleen voedingsadvies of ook een bewegingsprogramma? Vervolgens maakt Margreet een analyse van je gesteldheid, waarbij ook een bloedonderzoek aan de orde kan komen, om eventuele tekorten te kunnen constateren. Een goede behandeling begint immers bij de juiste diagnose, en dat geldt zeker voor de behandeling van overgewicht. Daarna volgen een aantal sessies, waarbij je naar het gewenste doel begeleid wordt.
  De begeleiding is ook prima geschikt voor mensen met een chronische ziekte, zoals MS of reuma.

  Lichamelijke en geestelijke klachten
  Ook mensen met lichamelijke en/of geestelijke klachten (zoals neerslachtigheid of angsten) kunnen bij Balans2you terecht voor voedingsadvies. Veel van deze klachten hebben namelijk te maken met voeding: te veel of te weinig, of verkeerde voeding. Kleine aanpassingen in de eetgewoonten kunnen dan al tot een verbetering leiden. Eventueel wordt een natuurlijk antidepressivum voorgeschreven.

  Bewegingsbanken
  Voor mensen die bijvoorbeeld niet naar de sportschool willen of kunnen (bijvoorbeeld ouderen of mensen die moeilijk bewegen), heeft Balans2you 9 verschillende bewegingsbanken, die worden aangedreven door een computer. Elke bewegingsbank brengt je lichaam in een andere ritmische beweging. Dit kan in combinatie met allerlei oefeningen. Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam systematisch getraind. Daardoor word je soepel en fit. Trainen op de bewegingsbanken geeft een uitstekend resultaat als je het iedere week twee keer doet; telkens een uurtje. Er zijn 9 bewegingsbanken van elk 8 minuten. Je kunt zelf bepalen of je intensief of kalm aanwilt oefenen. Raak je vermoeid, blaas dan uit en laat de bewegingsbank het werk eventjes doen. Kijk voor meer informatie op de website!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply