fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Op reis naar het einde van je probleem

  Pesten. Angsten. Problemen door scheiding. Hoogbegaafdheid. Agressie. ADHD. Kinderen en jongeren hebben soms hulp nodig. Met integratieve kindertherapie kunnen deze en soortgelijke problemen doeltreffend aangepakt worden.

  Ik begeleid jeugdigen van 4 tot 17 jaar en beschik over een arsenaal aan methodieken en benaderingswijzen. Dit is het kenmerk van de integratieve therapie: kies uit een palet aan methoden de methode die voor dat kind in die situatie de meeste kans op succes heeft. Integratieve kinder­therapie is maatwerk. Meestal zijn 5 tot 10 behande­­-
  lingen voldoende.

  Iedere keer ben ik weer nieuwsgierig wat voor kind mijn praktijk komt binnenwandelen. Het ene kind kijkt voorzichtig in het rond, het andere kind oogt blij verrast en enthousiast, en weer een ander is verlegen en blijft in het kielzog van de ouder. We zijn samen bezig, knutselen, tekenen, doen een spel en tijdens onze bezigheden stel ik vragen. Pas als een kind zich vertrouwd voelt, in mij en de omgeving, kan het zijn/haar echte verhaal vertellen. Mijn vragen zorgen ervoor dat zij zich bewust worden van wat zij zeggen en wat zij daarmee willen bereiken.

  Patricia: ‘Ze zeggen op school dat ik stom ben.’
  Ik: ‘Ben jij dat dan?’
  Patricia: ‘Nee!’
  Ik: ‘Dus?…’

  Oplossingen vanuit het kind
  Door de juiste vragen te stellen, zet ik kinderen aan het denken. Zo komen veelal de oplossingen vanuit een kind zelf. Eigen kracht: daar geloof ik in, en het werkt. Waar praten we allemaal over? Over school, vriendjes en vriendinnetjes, ruzies, pesten, nachtmerries, angsten, onzekerheid, ouders, echtscheidingen, overlijden… Wat wil je later worden? Wat heb je daar voor nodig? Kortom: alles wat zij willen bespreken, kunnen zij bespreken. En al doende werken we samen aan het oplossen van het probleem.

  Ik prijs me gelukkig dat ik een stukje mag meelopen en bijsturen. De rest doet een kind zelf. Met de ouders.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply