fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Op een respectvolle manier scheiden

  Scheiden is een ingrijpende ervaring en wordt vaak vergeleken met een rouwproces bij het verlies van een dierbare. Het is dan ook niet vreemd dat veel scheidingen moeizaam verlopen. Hoewel een scheiding een groot verlies betekent, kan een scheiding daarnaast óók iets positiefs brengen, zoals rust, vrijheid en persoonlijke groei.

  De volgende tips kunnen het scheidingsproces hanteerbaarder en inzichtelijker maken, ­waardoor er meer rust, vrijheid en groei kan ontstaan.
  – Committeer jezelf aan een redelijk en vredig proces. Maak bewust de afspraak met jezelf om niet te reageren op vervelende uitspraken van je ex-partner.
  – Hap niet toe! De verleiding is groot om in te gaan op negatieve, beschuldigende opmerkingen, mails, telefoontjes enzovoort van de ander, maar doe het vooral niet! Wél reageren lost niets op.
  – Laat los. Het loslaten van het huwelijk / de ­relatie, het loslaten van het gezin is een moeilijk en pijnlijk proces, maar noodzakelijk om na de scheiding een nieuw leven te kunnen opbouwen. Schakel indien nodig een therapeut of een coach in.
  – Neem verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in de scheiding. De ander de schuld geven en veroordelen voor het niet slagen van het huwelijk / de relatie is natuurlijk zoveel gemakkelijker, maar wat heb jij gedaan dat je huwelijk / de relatie is stukgelopen? Door je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel, kun je des te beter na de scheiding je nieuwe leven inrichten.
  Wil je op een redelijke en respectvolle manier scheiden? Of wil je onderzoeken of een scheiding echt nodig is? Je bent van harte welkom aan mijn mediationtafel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply