Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Op het spreekuur bij Daniëlle, body stress release practitioner
  4/4 - (1 stemmen)


  Met haar zoontje op haar arm komt Katy de behandelkamer binnen. Ik heb haar gedurende het grootste deel van haar zwangerschap behandeld voor bekken­instabiliteit en drie maanden geleden is Tom geboren. Vandaag komt hij voor zijn tweede behandeling. Preventief. Om te voorkomen dat de bodystress zich in zijn lijfje gaat vastzetten. ‘Eigenlijk zou je dit bij iedere baby moeten doen’, vindt Katy. ‘Tom was zo relaxed en vrolijk na de vorige keer! Gewoon af en toe even alle vastgezette spierspanning losmaken zodat alle boodschappen in zo’n lijfje weer goed doorkomen. Dat gun je toch elk kind?’

  Chantal met dochtertje
  Ik kijk begrijpend in de bezorgde ogen van de jonge moeder die tegenover me zit. Een 5-jarig meisje met blonde krullen zit op haar schoot. Chantal komt voor een intakegesprek omdat ze zich zorgen maakt over haar dochtertje. Het meisje was helemaal zindelijk, maar de laatste maanden plast ze ineens weer in bed. Door haar te testen, merk ik waar de spierspanning zich bevindt. In feite geeft het lijf het zelf al aan en in dit geval is de zenuw die de blaas aanstuurt overprikkeld. Dit is goed te behandelen. Vooral bij kinderen geeft body stress release snel resultaten.

  Lourens
  Als eerste komt Lourens mijn behandelkamer binnen. ‘Ha, Danie!’, begroet hij me. Lourens is een leuk en spontaan joch van 10 jaar. Hij was gediagnosticeerd met ADHD en had flinke concentratieproblemen. ‘Ik krijg altijd op mijn kop in de klas omdat ik zo druk ben, maar mijn lijf voelt nu eenmaal lekkerder als ik beweeg’, legde hij in eigen woorden zijn probleem uit. Zijn lichaam zat vol bodystress. Die vastgezette spierspanning zat hem behoorlijk in de weg, maar nu, na drie behandelingen, heeft hij nergens last meer van. Hij lijkt een compleet ander kind. ‘Als het opnieuw begint, zeg ik tegen mama dat ik weer naar jou toe wil’, neemt hij drie kwartier later afscheid van me.

  Jan Willem
  Hij komt binnen en ziet er moe uit. De 36-jarige politieman lijdt zichtbaar onder de gebroken nachten die eerder regel dan uitzondering zijn sinds hij anderhalf jaar geleden vader werd. Om de paar weken komt hij langs om zich te laten behandelen voor zijn hoofdpijnklachten. Door met mijn handen kleine, lichte impulsen te geven, voel ik de spierspanning in zijn rug verzachten. Hierdoor krijgen de zenuwen die langs het ruggenmerg lopen weer de ruimte waardoor de communicatie tussen hersenen en lichaam kan herstellen en het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt. Zichtbaar opgelucht neemt Jan Willem na de behandeling afscheid. ‘Tot volgende keer. Ik kan er weer even helemaal tegen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply