Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • op het spreekuur bij de podotherapeut
  Rate this post

  De podotherapeuten van Podotherapie Hurenkamp behandelen mensen met voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Het doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of het bewegings­apparaat waardoor klachten verminderen.

  De podotherapeuten hebben de beschikking over een breed scala aan behandelmethodes. Als je bij de praktijk komt, wordt er eerst een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van je klacht(en) gedaan. Tijdens het onderzoek zal de podotherapeut jouw voeten opmeten en een analyse maken van je staan- en looppatroon. Podotherapie Hurenkamp werkt in de praktijk met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van voetmeetsystemen, zoals een computergestuurd drukmeetplatform en 3D-afdrukken van de voet. Aan de hand van de gerichte metingen tijdens het onderzoek wordt een behandelplan en/of advies opgesteld.

  Lonneke (37)

  Lonneke komt voor controle in de praktijk. Vanwege fasciitis plantaris (peesplaatontsteking), in de volksmond ook wel ‘hielspoor’ genoemd, heeft ze podotherapeutische zolen gekregen. Ik bespreek met haar hoe ze de zolen ervaart en gelukkig is de pijn onder haar hiel afgenomen. De zolen zorgen ervoor dat de peesplaatminder op rek komt, waardoor deze tot rust komt en vervolgens klachten zullen afnemen. De komende jaren kan Lonneke weer lekker lopen.

  Sem (5)

  Sem komt samen met zijn moeder naar de praktijk. Hij heeft al een tijdje last van een ingegroeide teennagel en inmiddels is de teen ontstoken. Door het scheuren van de nagel is er een klein stukje nagel in de huid gaan groeien. Ik verwijder het stukje nagel dat in de huid prikt en Sem voelt direct minder pijn. Ik bevestig een watje in de nagelwal, waardoor de nagel weer begeleid wordt met groeien. Over een week moet Sem weer terugkomen en dan controleer ik de nagel. Als het goed is, is er dan geen sprake meer van pijn en van een ontsteking.

  Eddy (60)

  Hamertenen, een standsafwijking van de middelste tenen, zijn er de oorzaak van dat Eddy zich ellendig voelt. Hij kan bijna geen schoenen vinden die lekker zitten. Hij heeft likdoorns op de bovenkant van zijn tenen en daarom loopt hij het liefst op slippers. Maar dat is natuurlijk niet altijd een optie. Ik maak een drukverdelende orthese voor Eddy. Hij moet deze tussen zijn tenen dragen, zodat de druk vermindert en de likdoorns verminderen. Eddy is wat sceptisch, maar uit ervaring weet ik dat een orthese een goede oplossing is bij hamertenen. We maken een afspraak voor over een aantal weken, zodat we dan kunnen kijken of de orthese de klachten van Eddy verlicht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply