Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op weg naar een gezonde leefstijl
  Rate this post

  Gezonder eten, meer bewegen, minder achter de laptop zitten… Wie kent ze niet: de goede adviezen die iedereen wel kent en waar wij allemaal moeite mee hebben om ze in de praktijk te brengen? Als je net hebt ontdekt dat je lievelingsbroek echt niet meer past of als je ogen branden van het turen op een beeldscherm, lijkt het opeens zo eenvoudig: gewoon niet zeuren maar doen. Maar als het zo eenvoudig is, waarom is het je dan nog niet gelukt?

  Ga eerst voor jezelf na wat je ermee wil ­bereiken. Stel je eens voor dat het je is gelukt. Wat merk je dan aan jezelf en wat voel je dan? Hoe waardevol is dat voor je?
  Op welke manier kun jij jezelf helpen om het vol te houden? Misschien helpt het je om een logboek bij te houden waarin je elke dag een klein stukje schrijft. Zoek een afbeelding die voor jou symbool staat voor het resultaat dat je wil bereiken en hang deze op een plek die je dagelijks ziet. Je laten begeleiden door een coach vergroot de kans op succes.
  Kijk vervolgens waarom het je de vorige keer niet is gelukt. Wat kun je daarvan leren? Het maakt duidelijk dat je het nu anders moet aanpakken. Als je het altijd op dezelfde manier doet, krijg je ook altijd hetzelfde resultaat.

  Ben je lekker bezig en val je terug in oude ­gewoonten? Dit hoort erbij, en zolang je je niet laat ontmoedigen en de draad meteen weer oppakt, is er niets aan de hand. Nieuw gedrag aanleren en oud gedrag afleren kost gemiddeld 30 dagen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply