Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op weg naar jouw ideale gewicht
  Rate this post

  Soms weet je door de jungle van diëten heen niet meer welke je nou kunt volgen. De een zweert koolhydraten af, de ander geeft juist aan hoe goed volkorenbrood kan zijn. Een dieet focust op eiwitten, een ander dieet stelt dat je juist lange periodes niet moet eten. Maar wat werkt nou echt? Hoe zorg ik dat ik niet meer ga jojoën?

  Iedere keer als je op de weegschaal staat, houd je vervolgens jouw hart weer vast. Je hebt je best gedaan om zo gezond mogelijk te eten, maar weet dat je af en toe ook hebt valsgespeeld. Volledig zoetigheden afzweren, was toch lastig. Het resultaat dat de weegschaal laat zien, stelt toch teleur. Al die moeite, maar waarvoor?

  Eten en bewegen
  Je hoeft niet in je eentje met je gewicht te blijven worstelen. Dit kan namelijk snel een strijd worden waarvan het moeilijk is om die te winnen. Manon Bos is gewichtsconsulente en staat mensen bij om op een gezond gewicht te komen. Of je nu van gewicht af wil of juist ondergewicht hebt, Manon gaat met jou op zoek naar veranderingen die je kunt maken in je leven om het gezonde gewicht te bereiken. Dit gaat om zowel eten als bewegen, vertelt ze. ‘Bewegen brengt lichaamsbreed talloze voordelen met zich mee. Het streven is om minimaal vijf keer per week een halfuur te bewegen. Maar dat hoeft niet direct. Per persoon kijk ik wat haalbaar is en maken we een schema om uiteindelijk op dat halfuur te komen.’

  Plan op maat
  Het kan moeilijk zijn om zelf een dieet te vinden dat werkt. Manon haalt het uitzoekwerk en alle lastige keuzes zo veel mogelijk voor je weg. Bij het intakegesprek nemen we alle gewoontes qua eten en bewegen door en ook wat je al geprobeerd hebt om af te vallen. Een ingewikkeld dieet is namelijk echt niet nodig, vertelt Manon. ‘Het gaat om balans. We houden de schijf van vijf aan: zolang je niet te veel eet en een gebalanceerd dieet volhoudt, leef je niet met honger en kun je wel gewicht verliezen.’ Manon geeft aan dat deze balans voor iedereen anders is. ‘Iets wat voor de een kan werken, hoeft voor een ander niet succesvol te zijn. Het is een cliché, maar smaken verschillen, en dat komt ook terug in je dieet. Het voedingsschema is dus op maat gemaakt. Als je alleen maar broccoli moet eten terwijl je daar niet van houdt, zal je dat ook niet snel eten. Daarom maak ik altijd een plan op maat dat past bij jouw leven en wat jij lekker vindt.’ Het is ook niet zo dat je van al het lekkers af moet blijven wanneer je een voedselprogramma volgt, geeft ze aan. ‘Het gaat om matigen: een keer jezelf iets lekkers gunnen mag, maar te vaak snacken is een minder goed idee. Soms een kleine snack zorgt er ook voor dat je het langer volhoudt. Daarna heb je weer motivatie om ook de goede dingen weer te pakken.’ Samen voor de beste versie van jezelf!

  Samen wandelen door Hellevoetsluis
  De meest simpele vorm van bewegen is iets wat we dagelijks doen: wandelen. Maar wist je dat wandelen ook als sport ontzettend goed voor je is? Je hoeft daarvoor helemaal geen kilometer na kilometer te lopen. Manon is zelf begonnen met een wandelgroep om samen iedere week te kunnen bewegen. Op woensdag wandelt zij met wie ook maar wil vanaf de fysiopraktijk of de apotheek Zorg Inn door Hellevoetsluis, met steeds een andere route. Aanmelden is niet elke week nodig, maar wel graag aanmelden als je wilt deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan de wandelgroep. en meedoen is gratis! Je kunt contact opnemen voor de tijden en startlocaties.

  Bewust en Gezond
  Manon Bos is gewichtsconsulente bij Bewust en Gezond, onderdeel van Apotheek de Struytse Hoeck. Manon is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland), waardoor veel verzekeraars de hulp volledig of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering vergoeden. Je kunt losse consulten aanvragen of een traject volgen: wat jou het beste uitkomt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply