Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op weg naar het ouderschap
  Rate this post

  Op een dag besluiten jij en je partner dat jullie voor een kindje willen gaan. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen deze stap zetten in de maand december. De donkere dagen en het vooruitzicht op de vrolijke feestdagen hebben blijkbaar een positief effect.

  Niks is mooier dan een nieuw jaar starten in de wetenschap dat jij en je partner dit jaar ouders zullen worden. Daarbij hoort een verloskundige die er helemaal voor jullie is en waarbij jullie je op je gemak voelen. De verloskundige zal tijdens de zwangerschap en de bevalling een belangrijke rol vervullen en je ziet daar dan ook meerdere keren in deze periode. Je kunt zelf kiezen welke verloskundigenpraktijk jou het meeste aanspreekt. Maar waar let je op bij het maken van deze keuze?

  Persoonlijke zorgkeuze
  De één vindt een zelfstandig verloskundige prettig, omdat de sfeer persoonlijk is en je altijd hetzelfde gezicht ziet. De ander kiest liever voor een praktijk met meerdere verloskundigen waar alles onder één dak gebeurt: de controles, de echo’s en bloedonderzoek. Femme-Amsterdam is zo’n praktijk en biedt continue, complete en tegelijk persoonlijke zorg. De verloskundigen staan dag en nacht voor jou klaar. Ook bieden zij extra zorg zoals coaching tijdens de zwangerschap, acupunctuur en consulten met een seksuoloog. Bovendien beschikken ze over de meest geavanceerde echo-apparatuur voor 3D, 4D en HD-livetechniekecho’s.

  Een realistische wolk
  Verloskundige Judith de Jong: ‘Naast de reguliere controles en echo’s besteden we veel aandacht aan het adviseren over een gezonde levenssstijl vóór en tijdens de zwangerschap na de bevalling. Met ons team van extra zorg­verleners kijken we hoe je eventueel je voedingspatroon kunt aanpassen, en we besteden ook aandacht aan jouw mentale welbevinden. Natuurlijk vormen zwanger worden, de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd een heel bijzondere periode in jouw leven. Ook al gaan we ervan uit dat alles goed verloopt, toch kan het zijn dat jouw wolk niet zo roze is als je je misschien had voorgesteld. Gebroken nachten, een huilbaby, mentale of fysieke ongemakken: deze factoren kunnen van invloed zijn op hoe jij je voelt. Soms is het namelijk best zwaar om zwanger te zijn of een kindje te verzorgen en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen! We vinden het belangrijk om er ook in dit geval volledig voor jou te zijn en samen met jou te kijken hoe jij weer in balans kunt komen.’

  Goed voorbereid
  ‘Regelmatig organiseren we informatiebijeenkomsten over voeding in en na de zwangerschap, bevalling en kraambed en borstvoeding. Ook zoomen we in op de veranderingen tussen jou en je partner als jullie ouders worden. Hoe blijf je met elkaar verbonden en hoe kun je elkaar zo goed mogelijk helpen? Want er verandert nogal wat in jullie leven! Het is een indrukwekkende en prachtige reis, waarbij wij jullie graag een stukje ondersteunen’, besluit Judith.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply