Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Op zoek naar balans
  Rate this post

  Nog nooit zijn we zó bezig geweest met de bewustwording van voeding en lichaamsbeweging als nu. Een personal trainer hoort er tegenwoordig bij en het liefst 4 keer per week fitnessen, krachttraining en cardio om in conditie te blijven. We poetsen letterlijk alle overtollige vet weg. Afvallen is loslaten van te veel gewicht. Superfoods, calorieën, koolhydraatarm voedsel, eiwitrijk dieet, smoothies zijn overal ­verkrijgbaar. Ik ben geen sportschoolmens en wandel het liefste vroeg in de morgen in de vrije natuur. Ik doe mijn ademhalingsoefeningen, yoga en rek- en strekoefeningen tijdens een meditatief moment.

  Ik werd in maart 2016 door een klap achter op de auto bij rood verkeerslicht geveld. Hoe zit het met mijn innerlijke programmering bij een plotselinge, onverwachte gebeurtenis? Ik kreeg duizelingen door de whiplash, en het duizelde mij letterlijk door wat mij overkomen was. Ik kwam tot letterlijke stilstand en disbalans. Stress! ‘Stilstaan is je klaarmaken voor de volgende sprong’ las ik eens. Dat is de buitenkant van het verhaal. Had ik dit voorval nodig om op een ander niveau van bewustzijn te komen? Wat heeft dit voorval mij gebracht? ‘Voorval’ in plaats van ‘ongeval’: een prachtige woordkeuze van mijn letselschadeadvocaat; een positieve kracht. De andere kant van de medaille is dat ‘uiterlijk’ niet losstaat van ‘innerlijk’. Balans tussen buiten en binnen. Symboliek zo boven, zo beneden. ‘Werk en ontspanning moeten in balans zijn’, wordt gezegd.

  Geest en ziel
  Als mens bestaan wij niet alleen uit lichaam, materie, maar ook uit geest en ziel. Zonder geest en ziel is het lichaam een dood omhulsel; een lege dop als het ware. Een auto zonder motorolie, benzine en onderhoud laat het afweten. Veel van wat we beleven en ervaren, speelt zich af in het onzichtbare en wordt pas zichtbaar in of op het lichaam als het zich als ‘ziekte’ manifesteert. ‘Ziekte’ in de breedste zin van het woord: gevolgen van een ongeval, burn-out (letterlijk opgebrand zijn), de route en weg kwijt zijn, overgewicht, moeheid en oververmoeidheid, het verleden dat opspeelt in een bepaalde fase en als een boemerang op ons afkomt, ervaringen in de jeugd, scheiding, het verlies van zekerheden, verlies door echtscheiding en dood, verlies van baan en inkomsten, depressie. De angst voor de toekomst en voor alles wat er gebeuren kan en zal.

  Hartzaken
  Er wordt veel verwacht van onszelf. De druk is hoog, met als gevolg stress. Stress, de belangrijkste oorzaak van alle ziekten, tast de energiepatronen aan. Opgeslagen in het onderbewuste, het onbewuste, in het ongeziene: hartzaken.

  Het leven is een leerproces
  Ben je op zoek naar specifieke antwoorden? Dan kun je bij mij terecht voor een transpersoonlijk consult. De transpersoonlijke benadering gaat ervan uit dat het leven een leerproces is en in elke ervaring de lessen verborgen liggen. Er wordt niet alleen gekeken naar de dagelijkse situatie en ervaringen, maar ook naar de betekenis ervan. Door mijn gaven kijk ik over de grens van het gewone leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply