Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Op zoek naar de perfecte partyschoen? Met deze tips heb je ze zo gevonden

  Ben je ook zo’n fan van de decembermaand? Hartstikke leuk, al die feestjes en kerstborrels. Eindelijk tijd om jouw favoriete feestkleding weer uit de kast halen. Maar welke schoenen trek je aan? Bij veel borrels sta je stil en wordt er weinig gezeten. Dan zijn een paar comfortabele schoenen wel zo prettig. Alleen onder dat leuke feestjurkje wil je natuurlijk wel een paar mooie hakken. Hoogste tijd om te gaan shoppen naar de perfecte partyschoen.

  Let op de hoogte
  Eerlijk is eerlijk, de meeste hoge hakken lopen niet enorm comfortabel. Toch is het mogelijk om damesschoenen met een hak te vinden waar je wel de hele avond op doorkomt. Wil je niet strompelend de feestlocatie verlaten? Dan is het niet verstandig om direct de hoogste hakken uit te kiezen die je maar kunt vinden. Een lagere hak staat net zo chic en je loopt er veel makkelijker op.

  Kijk thuis eens naar schoenen met een hak waar je al regelmatig gemakkelijk op loopt en meet de hoogte op. Dit doe je door aan de achterkant vanaf de grond tot aan de hiel het aantal centimeters op te meten. De meeste websites vermelden de hakhoogte van de pump. Zo kies je al een stuk sneller je nieuwe partypumps en elimineer je de verkeerde killer heels.

  Welk model trek je aan?
  Een sleehak biedt meer ondersteuning over de hele lengte van je voet. Hierdoor zijn sleehakken de ideale partyschoenen. Het geeft je wel de gewenste hoogte, maar niet het bijbehorende ongemak. Dit geldt ook voor een blokhak en plateauzolen. Blokhakken bieden meer stabiliteit dan naaldhakken. Met plateauzolen en blokhakken, sta je letterlijk steviger in je schoenen. Gelukkig zijn er juist nu veel modellen met vierkante hakken te vinden. Geen fan van sleehakken of plateauzolen? Een schoen met een enkelbandje is ook een goed idee. Zo slip je niet zo snel uit je schoenen.

  Hulpmiddelen voor hakken
  Door het dragen van hakken ligt de druk op de bal van je voet. Hierdoor krijgen we vroeg of laat pijn in onze voeten. Je voeten worden als het ware de hele tijd naar voren geduwd. Ook je hielen krijgen het zwaar te verduren. Een goede schoen met hakken, zit aaneengesloten aan je voet en wordt zonder dikke sokken gedragen. Dit kan de binnenkant van je hiel flink kapot schuren. Niet zo prettig allemaal.

  Maar er is hoop. De meeste drogisterijen verkopen hulpmiddelen om het lopen op hoge hakken minder pijnlijk te maken. Hielgrips bijvoorbeeld, voorkomen dat je je hielen compleet naar de vernieling helpt. Kies voor siliconen of gel-patches, die zijn namelijk lekker zacht voor je voeten. Ook zijn er speciale gelkussentjes om de bal van je voet te ontlasten. Een nadeel van deze kussentjes en patches, is wel dat je voet strakker in je schoen geklemd zit. Helemaal pijnvrij zullen we niet rondlopen. Maar het helpt wel een beetje om langer op je hakken te kunnen staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply