Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wij zijn op zoek naar gezonde borsten’
  Rate this post

  Wil je de gezondheidstoestand van je borsten ­weten? Dan is thermografie een veilige en pijnloze methode!

  Thermografie is er voor vrouwen vanaf 18 jaar, die de controle over hun gezondheid in eigen hand willen houden. Wil je de gezondheid van jouw borsten weten of heb je zorgen over jouw borstklierweefsel, dan kun je een ­thermogram laten maken.

  Thermografie
  Met behulp van thermografie meten deskundigen bij MammaHealth de temperatuurverschillen in het borstklierweefsel, waardoor zij vroegtijdig eventuele afwijkingen kunnen opsporen. Dit gebeurt door middel van een fysiologisch onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van een thermografische camera. Het onderzoek vindt plaats zonder blootstelling aan röntgenstraling. Het kent geen risico’s op schade, geen contra-indicaties en is pijnloos, aangezien de borsten niet worden aangeraakt. Het onderzoek kan daardoor zonder probleem meerdere keren worden herhaald. Je wordt op een snelle, vriendelijke en vakkundige manier geholpen. Uniek bij MammaHealth is dat jij na afloop direct met de uitslag naar huis gaat. Een arts beoordeelt de gemaakte foto’s. Wordt er iets aangetroffen wat meer duidelijkheid ­behoeft, dan word je doorverwezen naar je huisarts.

  Thermografie is ook een prima methode voor vrouwen die een borstvergroting of -verkleining of een borstamputatie hebben gehad.

  Wat zegt een thermogram?
  De thermografische camera is uitgerust met een infraroodlens. Hiermee worden foto’s gemaakt die de temperatuur in het lichaam reflecteren. Via een thermogram kunnen eventuele afwijkingen binnen de borsten al in het vroegste stadium (op cellulair niveau) worden opgespoord. Onderzoeken geven aan dat bij 40% van de vrouwen met een afwijkend thermogram zich binnen 5 tot 8 jaar een tumor (goed- of kwaadaardig) zal ontwikkelen als je er niets aan doet. Eveneens is aangetoond dat een thermogram dat géén afwijkingen vertoont een hoge voorspellende waarde heeft (NVP 95%) met betrekking tot de gezondheid van de borsten. Geen afwijking betekent dan vrijwel zeker (voor 95% zeker), dat de borsten daadwerkelijk gezond zijn (M. Gautherie, PhD, ‘Breast Thermography and Cancer Risk Prediction’ 1981).

  Je gaat ieder half jaar naar de tandarts voor controle, maar je borsten zijn toch minstens zo belangrijk? Daarom is het aan te raden om jaarlijks een thermogram te laten maken, zodat de situatie regelmatig bekeken kan worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply