Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Open je ogen!
  Rate this post

  Ogen zijn de spiegels van de ziel. Maar als je overhangende oogleden hebt en daardoor een vermoeide uitstraling hebt, dan toont de spiegel een negatief beeld. Hoe zorg je ervoor dat jouw spiegelbeeld je weer met een open blik aankijkt?

  Er zijn steeds meer huisartsen die ook cosmetisch -chirurgische behandelingen uitvoeren, waaronder huisarts Cornelis Poortvliet in Alphen aan den Rijn. Naast zijn standaard taken als huisarts voert hij al acht jaar met veel enthousiasme en passie ooglidcorrecties uit. Door het natuurlijke verouderingsproces en onder invloed van zonlicht verliest vooral de dunne huid rondom de ogen haar elasticiteit. Hierdoor gaat een deel van de huid met onderliggende structuren zakken. Je krijgt als het ware een huidoverschot wat soms zelfs voor een deel voor je oog gaat hangen. Hierdoor krijg je een vermoeid uiterlijk en wordt soms zelfs je zicht belemmerd. Ook kun je er hoofdpijn van krijgen en make-up aanbrengen is al helemaal een uitdaging.

  De ingreep

  Poortvliet: ‘De ooglidcorrectie is een esthetische chirurgische techniek waarmee deze problemen weg-genomen kunnen worden. We starten altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek. Als je na enige tijd besluit de behandeling te laten uitvoeren, dan begin ik de ingreep met het markeren van het te opereren gebied. Dit is, naast het zeer zorgvuldig hechten, een essentiële stap binnen de behandeling. Door het combineren van een aantal aftekenmethoden wordt hiermee gewaarborgd dat er nooit teveel huid kan worden verwijderd. Tevens bepaalt dit een vrijwel onzichtbare positie van het litteken. Daarna hecht ik het behandelde gebied. Ik gebruik hiervoor een techniek die wat meer tijd kost maar een perfect resultaat geeft. Na 5 tot 7 dagen kunnen de hechtingen worden verwijderd.’

  Het herstel

  ‘Het herstel na een bovenooglid correctie gaat heel snel. Na de behandeling heb je slechts en geringe zwelling of bloeduitstorting en vrijwel geen pijn. Je draagt een aantal dagen een hechtpleister op de wondjes. Na één week en na één en drie maanden kom je terug voor controle. En dan kun je blijvend genieten van jouw frisse, open blik!’, besluit Poortvliet enthousiast.

  Voordelen van een ooglidcorrectie

  • verlost van een vermoeide blik

  • positiever zelfbeeld en meer zelfverzekerdheid

  • simpele en snelle ingreep

  • plaatselijke verdoving

  • veilig

  Professioneel en veilig

  Huisarts Poortvliet is aangesloten bij de NVVCC, de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie. Hierdoor ben je er als patiënt van verzekerd dat hij regelmatig wordt bijgeschoold, trainingen krijgt en op de hoogte is van de huidige regelgeving omtrent cosmetische chirurgie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply