Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opgefrist staat netjes!
  Rate this post

  Wil jij graag een mooie, egale, frisse huid met zo min mogelijk rimpels? Dan moet je beginnen bij de basis en dat is het reinigen van je huid.

  Het reinigen van je huid is heel belangrijk. Make-up en luchtvervuiling verstoppen je poriën en zorgen voor een vervuilde, doffe en onregelmatige huid. Reinigen met alleen water is echt niet voldoende. Water verwijdert namelijk geen vet en olie van je huid en tast bovendien de zuurgraad van je huid aan. Schoonmaakdoekjes laten een residu achter op je huid dat voor onzuiverheden kan zorgen. Het is zonde om met heel dure crèmes te smeren als deze maar voor de helft hun werk kunnen doen.

  Je begint met het reinigen van je huid vanaf het moment dat je make-up gaat dragen of bij beginnende acne. Wist je dat door een goed reinigingsritueel acne heel goed onder controle te houden is?

  Avond
  In de avond verwijder je alle make-up en de vervuiling die in de lucht zit met een zacht en het liefst Ph-neutraal product. Kies een product dat bij jou past. Bijvoorbeeld een zachte milk die je met een watje kunt verwijderen, een frisse wasgel die je met water verwijdert of een ­hydrofiele olie die zelfs de meest droge en gevoelige huiden schoon en superzacht achterlaat.
  In de nacht is de stofwisseling in je cellen optimaal. ­Afvalstoffen worden afgescheiden en de cel neemt de werkstoffen op die ze nodig heeft. Een schone huid bevordert dit proces en zorgt ervoor dat werkstoffen goed opgenomen kunnen worden.

  Ochtend
  In de ochtend is het belangrijk om alle afvalstoffen van je huid te wassen die in de nacht worden afgescheiden door je huid. Je huid frist ervan op en kan meteen de crème die je aanbrengt opnemen. Op deze manier kun je zonder zorgen dagelijks foundation en poeder op je huid aanbrengen zonder dat je last krijgt van verstopte poriën en pukkeltjes.
  Reinig eerst je huid met een geschikt product en verwijder daarna met een tonic of lotion de restjes. Je huid frist op en de Ph-waarde wordt hersteld. Bovendien bereidt een goede lotion je huid ook voor op de producten die je daarna aanbrengt en zorgt die ervoor dat de werkstoffen dieper in de huid komen.

  Peeling of scrub
  Om je huid extra te reinigen, kun je 1 of 2 maal per week een peeling of scrub gebruiken. Ga langs bij Mooi zo! Schoonheidsinstituut en Sandra kan je persoonlijk een advies geven welk product het beste past bij jouw huid en reinigingsritueel.

  Begin 2018 goed, begin bij de basis!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply