Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opgelucht ademhalen
  Rate this post

  Wanneer je kampt met luchtweg- of huidproblemen zul je, tijdens een vakantie aan zee, vast wel eens de heilzame werking van zout hebben ervaren. Je bent minder benauwd, je krijgt meer lucht, huidklachten verminderen en je merkt dat je huid rustiger wordt.

  De heilzame werking van zout is al lang bekend door het kuren in de Dode Zee. Ditzelfde effect werd ontdekt in zoutgrotten en -mijnen, toen bleek dat arbeiders daar weinig tot geen longziekten hadden of er zelfs van herstelden. Met zouttherapie, ook bekend als halotherapie, zijn deze helende krachten van zout nu ook dicht bij huis beschikbaar. Deze moderne behandelwijze bootst het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutmijnen na. Klachten van onder andere astma, COPD, bronchitis, psoriasis, eczeem en hooikoorts verminderen veelal aanzienlijk, en verdwijnen soms voor langere tijd.

  Zoutkamer
  ‘Om het microklimaat uit de zoutmijnen na te bootsen, is een speciale machine nodig: de halogenerator’, legt Erwin Nijland uit. ‘Dit apparaat vermaalt en verstuift fijn droog medicinaal zout in een specifiek daarvoor ingerichte ruimte: de zoutkamer. Wanden en vloeren zijn bedekt met zout, maar met name de minuscuul kleine zoutdeeltjes die diep de luchtwegen en longen kunnen binnendringen zorgen voor het heilzame effect van zouttherapie. De ingeademde lucht is hypobacterieel, allergeenvrij en bewezen effectief voor de behandeling van de luchtwegen en de huid.

  Luchtweg- en huidklachten
  Na een kuur in de zoutkamer voel je je minder benauwd. Vastzittend slijm komt los en opgezette slijmvliezen slinken, bacteriën en virussen gedood waardoor ontstekingen en slijmvorming afnemen. Door zoute lucht in contact te brengen met je huid, worden ontstekingen afgeremd, neemt jeuk af en de doorbloeding en herstelproces van de huid gestimuleerd.

  Invloed op medicijngebruik
  ‘Het zout dat je tijdens een sessie in de zoutkamer inademt, is slechts 4 tot 8 microgram. Afgezet tegen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van circa 6 gram vormt het geen probleem voor de gezondheid’, stelt Erwin gerust. ‘Het kan ook een goede aanvulling en ondersteuning zijn op je medicatie. Ik heb zelfs cliënten die hun medicijngebruik hebben kunnen halveren’, vertelt Erwin. ‘Het is een therapie die veel voordelen biedt zonder bijeffecten. Zowel mensen met luchtweg- als met huidproblemen kunnen weer opgelucht ademhalen. Niet alleen in letterlijke zin, maar ook figuurlijk!’

  Ook voor kinderen
  Zout heeft ook een heel ontspannende werking en het stimuleert de algehele conditie. Het medicijnvrije en 100% natuurlijke karakter van zouttherapie maakt het ook uitermate geschikt voor kinderen die vaak snel reageren op natuurlijke behandelwijzen.

  Ben je nieuwsgierig geworden? Een eerste kennismaking bij Zouttherapie Almere is gratis én geheel vrijblijvend. Bel voor meer informatie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply