Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opgelucht ademhalen
  Rate this post

  Wanneer je kampt met luchtweg- of huidproblemen zul je, tijdens een vakantie aan zee, vast wel eens de heilzame werking van zout hebben ervaren. Je bent minder benauwd, je krijgt meer lucht, huidklachten verminderen en je merkt dat je huid rustiger wordt.

  De heilzame werking van zout voor de huid is al heel lang bekend door het kuren in de Dode Zee. Ditzelfde effect werd ontdekt in zoutgrotten en -mijnen, toen bleek dat de arbeiders daar weinig tot geen longziekten hadden of ervan herstelden. Met zouttherapie, ook bekend als halotherapie, zijn de helende krachten van zout nu ook dicht bij huis beschikbaar. Deze moderne, 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze bootst het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutmijnen na. Klachten van astma, COPD, bronchitis, psoriasis, eczeem en hooikoorts verminderen veelal aanzienlijk en verdwijnen soms voor langere tijd.

  Zoutkamer
  ‘Om het microklimaat uit de zoutmijnen na te bootsen, is een speciaal daarvoor ontworpen machine nodig: de halogenerator’, legt Roland Prins uit. ‘Dit apparaat vermaalt en verstuift fijn droog medicinaal zout in een specifiek daarvoor ingerichte ruimte: de zoutkamer. De ingeademde lucht is hypobacterieel, allergeenvrij en bewezen effectief voor behandeling van luchtwegen en huid. De wanden en vloeren zijn bedekt met zout om een steriele omgeving te creëren. Maar met name de minuscuul kleine zoutdeeltjes die diep de luchtwegen en longen kunnen binnendringen, zorgen voor het heilzame effect. Vastzittend slijm komt los, ontstekingen verminderen, opgezette slijmvliezen slinken en je bent minder benauwd. Via direct huidcontact remt het zout ontstekingen af, vermindert de jeuk en stimuleert het de doorbloeding van de huid, waardoor het herstelproces op gang kan komen.’

  Invloed op medicijngebruik
  ‘Het zout dat je tijdens een sessie in de zoutkamer inademt, is slechts 4 tot 8 microgram. Afgezet tegen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 6 gram is dit dus te verwaarlozen en vormt het geen probleem voor de gezondheid’, stelt Roland gerust. ‘Het kan ook een goede aanvulling en ondersteuning zijn op je medicatie. Ik heb zelfs cliënten die hun medicijngebruik hebben kunnen halveren’, vertelt Roland. ‘Het is een therapie die veel voordelen biedt zonder bijeffecten. Zowel mensen met long- als met huidproblemen kunnen weer opgelucht ademhalen. Niet alleen in letterlijke zin, maar ook figuurlijk!’

  Ook voor kinderen
  Zout heeft daarnaast ook nog eens een heel ontspannende werking en het stimuleert de algehele conditie. Het medicijnvrije en 100% natuurlijke karakter van zouttherapie maakt het ook uitermate geschikt voor kinderen die vaak snel reageren op natuurlijke behandelwijzen.
  Ben je nieuwsgierig geworden? Een eerste kennismaking bij Zoutkamer Kampen is gratis én geheel vrijblijvend. Bel voor meer informatie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply