Rate this post
 • Opgelucht ademhalen!
  Rate this post

  Een bezoekje aan een kledingwinkel, boodschappen halen, uit eten: steden zijn er voor beleving en gezelligheid. Maar er is ook een andere kant van de medaille. Zonder dat we het doorhebben, dwarrelen er verschillende soorten stoffen door de lucht. De ene stof is onschuldig, maar veel stofjes zorgen gezamenlijk voor een vervelend fenomeen. Luchtvervuiling. En dat heeft niet alleen invloed op het milieu, maar ook op ons lijf, zoals de huid.

  Stadslucht
  De zon, stress en roken zijn allerlei factoren die je huidbarrière kunnen beschadigen. Maar verschillende onderzoeken tonen ook aan dat de stadse lucht invloed heeft. Dit komt onder andere doordat de lucht hier meer vervuild is. Door menselijk handelen en natuurlijke processen worden er schadelijke stoffen uitgestoten. De lucht kan dan vervuild worden door koolmonoxide, stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijnstof. Deze stoffen kleven vast aan jouw huid en kunnen poriën verstoppen. Zo zorgen deze stoffen voor onzuiverheden.

  Smog en de huid
  Een andere vorm van luchtvervuiling is ozon. Ook wel ‘smog’ genoemd. Hoge ozonconcentraties vormen zich wanneer grote hoeveelheden verontreinigende stoffen in de lucht hangen. Er ontstaan onder andere fijnstofdeeltjes in de atmosfeer. Smog wordt ook gecreëerd doordat zonlicht in aanraking komt met de vervuilende stoffen. Vaak komt deze vorm van ozon in de zomer voor. In de koudere maanden is de zon namelijk minder krachtig.

  Gevolgen van luchtvervuiling
  Smog en luchtvervuiling door uitstootgassen hebben invloed op je huid. Het irriteert de huid en het is mogelijk dat je last krijgt van verschillende oneffenheden. De luchtvervuiling in de stad is ook een grote boosdoener bij huidveroudering. Door de schadelijke stoffen, droogt je huid sneller uit. Dat maakt dat er sneller lijntjes of rimpels te zien zijn. Ook pigmentvlekken kunnen ontstaan door de chemicaliën. Nitrogeendioxide is een voorbeeld van dit soort schadelijke chemicaliën. Dit zet je pigmentcellen aan tot overproductie, waardoor er donkere vlekken tevoorschijn komen.

  Bescherming voor je huid
  De stad vermijden en geen blootstelling meer aan luchtvervuiling is vaak onmogelijk. Wat wel haalbaar is, is het goed beschermen en verzorgen van je huid. Ten eerste is het belangrijk je huid elke ochtend en avond reinigen. De viezigheden worden hierdoor verwijderd en je huid kan herstellen. Ook hydrateren is belangrijk, hierbij help je de huid te herstellen en bij de beschermfunctie die de huid heeft. Een gehydrateerde huid is namelijk veel beter in staat om invloeden van buitenaf af te stoten.

  Effectief behandelen
  Wanneer jij kampt met een huidprobleem, is het van belang om de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. Hier is één bepaald ingrediënt vaak een belangrijk onderdeel van: antioxidanten. Deze huidvriendelijke stoffen dragen bij aan een gezonde en stevige huidconditie. En dat is precies wat je huid nodig heeft om zich te kunnen beschermen tegen stadslucht.

  Persoonlijke huidverzorging
  Ieder persoon is uniek en dat geldt ook voor je huid. Daarom is het niet verstandig alle huidverzorgingsmethodes over één kam te scheren. Voor een huidverzorging op maat, helpt Instituut GAEA je graag verder. Zo kunnen we adviseren over bepaalde producten. We maken bijvoorbeeld graag gebruik van de producten van Environ, Laviesage, Jane Iredale en Advanced Nutrition Programme, die veel antioxidanten bevatten. Je huid wordt hiermee beter beschermd tegen de stadslucht. Als je last hebt van huidveroudering, zijn er ook andere verzorgingsproducten die we kunnen inzetten. Kom gerust langs voor een persoonlijk advies.

  Wist je dat…
  … Environ onlangs twee producten heeft ontwikkeld binnen de Focus Care Comfort+ lijn, die gericht zijn op het beschermen van de huid tegen vervuiling door onder andere stadslucht, ultraviolette straling en blauw licht door computerschermen?

  Alles onder één dak
  Het mooie aan Schoonheidsinstituut GAEA is dat je er voor van alles op beautygebied terecht kunt: van een professionele make-upsessie tot een heerlijke manicure of pedicure. En dat alles onder één dak. ‘Ja, ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialist, medisch pedicure, manicure en voedingsadviseur’, somt Gea Bruins op. ‘Het leven is turbulent, hectisch en gehaast. Stress en burn-out zijn begrippen die we als normaal beschouwen. Mijn klanten stel ik helemaal centraal, zodat ze kunnen ontspannen en tot rust komen. De naam van mijn schoonheidsinstituut is met zorg gekozen. ‘GAEA’ betekent ‘Moeder Aarde’. Die betekenis kenmerkt de manier van werken en handelen van mijn praktijk. Ik werk zoveel mogelijk met natuurlijke producten en stel in overleg met jou een behandelprogramma samen om het evenwicht tussen uiterlijke en innerlijke schoonheid weer in balans komt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply