Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Oplossing voor vrouwenklachten
  Rate this post

  Ongesteld zijn, zwangerschap, de overgang: het vrouwenlichaam leidt een turbulent leven! Zolang je hormonen in evenwicht zijn, is er niets aan de hand en voel je je goed. Maar je menstruatie en de overgang kunnen die hormoonhuishouding helemaal overhoop gooien, waardoor je klachten kunt krijgen, zoals PMS, overgewicht door pilgebruik en allerlei overgangsklachten. Met acupunctuur kunnen deze klachten aangepakt worden.

  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeskunst meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak. Ook acupunctuur werkt volgens laatstgenoemde methode. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten vermindert en ook preventief werkt.
  Met acupunctuur kan je menstruele cyclus gereguleerd worden, waardoor de hormoon­wisseling na de ovulatie wat vloeiender verloopt. Ook kunnen met behulp van acupunctuur de hevige emoties weer in balans worden gebracht. Acupunctuur wordt vaak toegepast in de twee weken na de ovulatie, dus tweemaal per maand.
  Tijdens de zwangerschap kan acupunctuur bijvoorbeeld heel goed ingezet worden tegen misselijkheid. Voor vrouwen in de overgang kan acupunctuur heel goed ingezet worden voor het verminderen van opvliegers. Deze kunnen namelijk te maken hebben met een verminderde energie, en omdat de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde opgeslagen is in de nieren, kan het helpen om ter hoogte van de nieren acupunctuur toe te passen, om de doorstroming van de energie te stimuleren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply