Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Optimaal ondernemen als ZZP’er

  Voor mij begon de zoektocht zo’n 15 jaar geleden. Waar ligt mijn ondernemend hart, hoe start ik een onderneming en hoe laat ik die onderneming (financieel) groeien? Ik volgde mijn hart en intuïtie en gebruikte mijn gezonde verstand. Dat ging echt niet altijd gemakkelijk en soms was het herzien van de strategie nodig.

  Soms moest ik mijn doelen bijstellen. Je kan in nóg zo’n technisch goed vliegtuig zitten, maar als de piloot niet weet wat het doel is, blijft hij rondjes rijden op de landingsbaan. Als piloot bepaal je je koers, je doel. Als je alles goed hebt voorbereid en je weet wat het doel is, pas dan komt het toestel van de grond. Voorbereiding is dus het halve werk. Hoe lang je nodig hebt voor een voorbereiding, is van verschillende factoren afhankelijk. Geloven in wat je doet is minstens zo belangrijk.

  Ik heb inmiddels bewezen dat ik met mijn, relatief kleine, praktijkruimte in Purmerend wel een grote ondernemer door heel Nederland ben. Succes is een keuze en draait om kennis, passie, motivatie en actie. In mijn praktijk geef ik als Dr. Hauschka-therapeut schoonheidsbehandelingen en massages en consulten op het gebied van leefstijl. De aandacht, het luisterend oor en de persoonlijke adviezen op gebied van huid en leefstijl leiden uiteindelijk ook tot de verkoop van producten en diensten. Hier kan geen online-verkoop tegenop. Ik zie online-shops dan ook absoluut niet als bedreiging, evenals therapeuten of schoonheidsspecialisten in mijn gemeente. Je bent uniek wanneer je heel dicht bij jezelf blijft en doet waar je voor 100% achter staat. Op deze manier trek je passende consumenten aan waar je energie van krijgt. ‘Wat je geeft, krijg je terug.’ Tijdens de 10 jaar dat ik actief ben in mijn praktijk, heb ik mijn kennis opgedaan op het gebied van de medische en psychosomatische leer, orthomoleculaire voeding en suppletie, huid- en darmaandoeningen, (Thaise) voetreflex en relatiemarketing. Met dit laatste reis ik, als accountmanager, heel Nederland door om bedrijven en consumenten nóg bewuster te maken van (preventieve) gezondheid.

  Samen met een gepassioneerd en gemotiveerd team geef ik lezingen op het gebied van voeding en gezondheid van binnenuit en natuurzuivere verzorgingsproducten van buitenaf. Hoe mooi is het om preventief met gezondheid te starten bij de foetus door aanstaande ouders tijdig te informeren! Op deze manier draag je bij aan een betere levenskwaliteit op latere leeftijd. Dát is preventieve zorg. Het valt te betreuren dat zorgverzekeraars de orthomoleculaire zorg uit het verzekeringspakket hebben gehaald, want juist met deze zorg werkt de arts mee aan een preventieve aanpak.

  Nog even voor de duidelijkheid: orthomoleculaire voeding en suppletie streven ernaar de lichaamscellen optimale hoeveelheden voedingsstoffen te geven. Deze hoeveelheden liggen veel hoger dan de gestelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De individuele behoefte kan verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, werksituaties, stress, de lever die meer nodig heeft om de gifstoffen goed oplosbaar te maken zodat ze kunnen worden uitgescheiden. Het wordt steeds duidelijker dat we echt zelf verantwoordelijk zijn voor onze eigen gezondheid en op zich vind ik dat helemaal niet zo verkeerd.

  Wilma Brands

  Adviezen voor ondernemers

  1. Stel jezelf de vraag waarom je doet wat je doet.
  2. Durf je strategie te herzien.
  3. Niets gaat boven een persoonlijk advies.
  4. Een goed advies leidt tot verkoop.
  5. De afstand tussen wens en doel is actie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply