Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Optimaal presenteren door maximale ontspanning!

  Het klinkt zo gemakkelijk: ‘maximale ontspanning’. Maar hoe dan? Veel mensen hebben een veeleisende baan, maken een emotioneel zware tijd door, zijn net geopereerd of hebben een ongeluk gehad. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spierspanning, ‘body stress’, weer zelfstandig los te laten. Denk dan eens aan Body Stress Release.

  Body Stress Release (BSR) is een zachte maar effectieve techniek die het lichaam helpt om de vastgezette spierspanning los te laten. BSR-practitioner Laura Sinnema: ‘Je hoeft geen genoegen te nemen met pijn en ongemakken en te leven met spanning in je lichaam.

  Dit was ook de wens van Robin (48), cliënt in de praktijk Body Stress Release Kennemerland. Robin: ‘Vijf jaar geleden heb ik tijdens het skiën een ongeluk gehad. Daarna heb ik veel lage rug- en knieklachten gehad. Dat leek allemaal wat rustiger te worden, dus kon ik eindelijk mijn droom gaan verwezenlijken: een halve marathon! Inmiddels was ik al twee jaar aan het trainen, maar steeds werd ik echter geplaagd door blessures en die halve marathon bleef ik maar voor me uit schuiven. Ik snapte er niks van: ik had een gezonde leefstijl en sportte veel, dus waarom was ik dan toch zo blessuregevoelig? In de wachtruimte van de huisarts viel mijn oog op een folder van Body Stress Release. Na twee jaar worstelen met die blessuregevoeligheid was ik radeloos en heb ik contact opgenomen met de praktijk BSR Kennemerland. Laura heeft mij heel goed uitgelegd waarom je alleen optimaal kan presteren als je lichaam maximaal kan ontspannen. De behandelingen en de adviezen die Laura mij heeft gegeven, waren heel waardevol. Na twee maanden behandelen ben ik langzaam weer begonnen met trainen en na een half jaar heb ik dan eindelijk mijn doel bereikt, en dat zonder blessures! Body Stress Release heeft mij erg geholpen. Inmiddels ga ik een paar keer per jaar voor een check-up naar Laura. Dit houdt mijn lichaam maximaal ontspannen en zorgt voor optimale sportprestaties!’

  Hoe werkt een behandeling?
  Laura Sinnema: ‘BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten en herstellen.’

  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘BSR is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 2 maanden en de oudste telt 92 jaar. Cliënten zoals Robin zijn voorbeelden van mensen die ik vaak in de praktijk zie. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben uiteenlopende klachten waar de huisarts niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, foto’s of scans gemaakt, maar is er niets te vinden. Dan is de kans groot dat ze spierspanning hebben opgebouwd.’ Laura benadrukt dat BSR niets zweverigs is. ‘BSR is een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.’

  Goed om te weten:
  Consulten in de praktijk BSR Kennemerland worden vergoed door diverse zorgverzekeraars.
  Laura Sinnema is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, RBCZ en BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).

  Tekenen van Body Stress:
  • vermoeidheid • pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen • hernia, spit, ischias • onrustige benen • hoofdpijn, migraine, duizeligheid of oorsuizing • blaasproblemen • darmklachten • menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten • vaginisme • brandend maagzuur • slaapproblemen • concentratieproblemen • huilbaby • groeipijnen bij kinderen • problemen met zindelijk worden ondersteunend bij onder andere AD(H)D

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply