Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Optimaal presteren tijdens het sporten

    Als je op een goede manier aan het sporten bent, ben je natuurlijk bekend met sportmassages, om je spieren en bloedvaten te stimuleren. Maar je moet er ook voor zorgen dat je overtollige weefselvocht goed wordt afgevoerd. Dat kan met manuele lymfdrainage.

    Je lichaam bestaat voor een behoorlijk deel uit vocht, dat zich in je bloedbanen bevindt, maar ook in en rond je lichaamscellen en je lymf­banen. Om optimaal te kunnen presteren tijdens het sporten, is het van belang dat je vochthuishouding op orde is. Met manuele lymfdrainage wordt de werking van je lymfesysteem bevorderd. Met behulp van zachte, pompende bewegingen wordt het netwerk van lymfvaten vlak onder de huid geactiveerd. De lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht. De behandeling werkt tot wel 3 dagen door. Manuele lymfdrainage zorgt ook nog eens voor diepe ontspanning, verhoogt je weerstand en is stressverlagend. Belangrijk is wel om veel water te drinken en een verantwoorde leefstijl erop na te houden.

    Pak het sporten goed aan in dit nieuwe jaar, en kies voor manuele lymfdrainage! Voor deze behandeling kun je terecht bij mij. Ik ben onder andere gespecialiseerd in sportmassage, ­bindweefselmassage, lymfedrainage, shiatsu, kinesiotaping en voetreflextherapie. Ik werk in het pand van Fysio Verheul in Assen­delft en Sport Medisch Centrum Zaanstad in Zaandam. Ik ben aangesloten bij de beroeps­organisatie BATC, waardoor behandelingen mogelijk vergoed worden door je zorgverzekeraar.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply