Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Optimale ondersteuning bij kanker
  Rate this post

  Als jijzelf of een dierbare de diagnose ‘kanker’ krijgt, dan staat je leven volledig op zijn kop. Je wordt geconfronteerd met allerlei vragen: over de diagnose, de behandelings­mogelijkheden en ondersteuning. Het is dan fijn als je ergens terecht kan voor een deskundig antwoord op deze en andere vragen.

  Het traject ‘diagnose-behandeling-revalidatie’ bij kanker kan jarenlang duren. Dat het niet gek is dat je als patiënt of als dierbare tijdens dit traject met vragen komt te zitten, weet Sandrine Kwast uit eigen ervaring. Ze vertelt: ‘Tien jaar geleden bleek mijn vader ernstig ziek.
  Hoewel mijn wereld in op z’n kop stond, besloot ik direct om zijn ziekteproces te begeleiden. Naast het emotionele stuk kreeg ik ook te maken met praktische zaken, zoals het maken van afspraken met artsen en het vinden van de juiste ondersteuning. Daarnaast was er allerlei geregel rondom de medicatie, de diagnose en de behandeling.

  Door mijn achtergrond als verpleegkundige begreep ik de taal van de artsen. De organisatie en het geregel rondom zijn diagnose en behandeling waren echter een flinke dagtaak. Achteraf besefte ik dat ik deze tijdrovende taken ook aan anderen had kunnen overdragen, zodat ik de kostbare tijd met mijn vader op een andere manier had kunnen doorbrengen. Zo kwam ik op het idee voor het oprichten van LINKinZORG. Bij mij ben je als patiënt en als mantelzorger op de juiste plek voor onder andere verpleegkundig advies, voorlichting en persoonlijke begeleiding. Het is mijn doel om kankerpatiënten zo optimaal mogelijk hun ziekteproces te laten doorlopen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply