Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Opvang in een rustige, huiselijke omgeving’

  In november 2016 ben ik, een 32-jarige vrouw ­wonend in Utrecht, 6 maanden zwanger van ons eerste kindje. Daar ben ik natuurlijk zeer verheugd over, maar we maken ons enigszins zorgen over de opvang. Mijn man en ik zijn beiden arts en werkzaam in verschillende ziekenhuizen met enige reis­afstand. Hoe kan ik opvang vinden voor ons kindje dat aansluit bij onze wensen?

  Uit gesprekken met vrienden blijkt dat gastouderopvang een heel goede keuze zou kunnen zijn. We zijn op zoek naar professionele opvang die vroeg kan beginnen, flexibel is en met ons wil meedenken. Daarnaast vind ik het idee van een gastouder heel prettig door de kleinschaligheid, zodat ons kindje in een rustige, huiselijke omgeving opgevangen kan worden. Via Google kom ik al snel bij gastouderbureau FlexLife Utrecht terecht. Op de website staat het vinden van een gastouder op maat centraal en eigenares Jacqueline heeft ervaring met het bemiddelen van flexibele gastouders. Dit lijkt perfect in te spelen op onze wensen.

  Kwaliteit
  Al snel na mijn aanmelding komt Jacqueline bij ons thuis voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ze neemt duidelijk alle tijd om onze wensen goed in kaart te kunnen brengen. Ik geef hierbij aan dat ik het belangrijk vind dat onze gastouder zorgzaam is, het veilig is voor ons kindje en als ze ouder is, gestimuleerd wordt om dingen te ondernemen.
  Een nieuwe wereld gaat voor mij open op het gebied van gastouderopvang. Jacqueline legt uit dat er zowel voor een gastouder aan huis (nanny) als voor gastouderopvang gekozen kan worden. Dit laatste is opvang die de gastouder vanuit eigen huis biedt. Ik vind het zelf, vooral de eerste periode, een prettig idee om een gastouder bij ons thuis te laten komen.

  Begeleiding op maat
  Jacqueline vertelt dat zij als gastouderbureau verantwoordelijk is voor de inhoudelijke procedure om een gastouder aan huis te kunnen krijgen en zorgdraagt voor de wettelijk vereiste documenten. Daarnaast heeft zij de professionaliteit van een gastouder hoog in het vaandel staan en biedt hierin begeleiding op maat. Er wordt ons vervolgens helder uitgelegd wat de werkwijze is van FlexLife en wat de kosten zijn. Ter aanvulling reikt Jacqueline ons een informatiemap. Er is duidelijk sprake van een transparante manier van werken, wat ik erg prettig vind. De eerste stap is nu het vinden van een geschikte kandidaat. Hiervoor wordt het huidige gastouderbestand geraadpleegd of er wordt actief geworven. Ik ben erg benieuwd naar ons eerste profiel.

  Match
  Jacqueline houdt ons in de volgende weken op de hoogte van de ontwikkelingen om een gastouder te vinden. Al snel volgt er een gastouderprofiel waarvan we enthousiast worden. Ook de gastouder komt voor een kennismakingsgesprek bij ons thuis: Een spontane meid met al enkele jaren ervaring als nanny én vooral met baby’s. Zij vindt het geen probleem om lange dagen te maken en komt gemotiveerd over. We hebben een match!

  Nog voor mijn uitgerekende datum volgt er een koppelingsgesprek met zowel de gastouder als FlexLife. We leggen onze afspraken vast over opvangdagen, tijden en uur­tarief van de gastouder. De veiligheid van ons kindje wordt gewaarborgd door een ingevuld toestemmingsformulier en het afnemen van een risico-inventarisatie in onze woning. Ik zie ons huis nu door een heuse veiligheidsbril waarin stopcontacten netjes worden afgedekt en traphekjes worden geplaatst. Met vertrouwen ga ik op naar een bijzondere ­periode van moeder worden. Een fijn gevoel om in ieder geval de zorg voor ons kindje kundig te hebben geregeld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply