Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opvoeden begint met voeden
  Rate this post

  In de kinderjaren leg je de basis voor een gezond eetpatroon. Jij bent de voedingsbron voor je kind en wilt ze natuurlijk het allerbeste meegeven. Ze zijn in de groei en hebben voedingstoffen nodig om zich lichamelijk en geestelijk te ontwikkelen. Dit is in de praktijk echter nog niet zo eenvoudig.

  Dat dit vaak moeizaam gaat, is duidelijk. Overgewicht en andere welvaartsziekten komen voor een belangrijk deel door verkeerd voedsel. Dit wordt een steeds groter probleem, in de eerste plaats voor het kind zelf. Een kind hoort fit en energiek te zijn.
  De overheid en scholen besteden er gelukkig steeds meer aandacht aan. Op scholen zijn er al de groente- en fruitdagen; een mooi initiatief. Vergeet echter niet dat de basis voor een gezond eetpatroon thuis wordt gelegd. Jij blijft de belangrijkste voedingsbron voor jouw kind! Jij bent hun voorbeeld en wat je ze nu meegeeft, daar hebben ze hun verdere leven profijt van. Het gaat bij kinderen niet zozeer om de hoeveelheid die zij eten, maar om variatie en gezonde voeding. Voedsel dat voedt! Dat geldt voor zowel de hoofdmaaltijden als tussendoortjes. Laat je kind kennismaken met zoveel mogelijk natuurlijke smaken. Zo leert je kind ze herkennen en waarderen. De kans is groot dat het een gemakkelijke en gezonde eter wordt.
  Jouw Voedingsbron is Puur Gezond gewichtsconsulent en heeft diverse mogelijkheden om je hiermee op weg te helpen. Bijvoorbeeld door persoonlijke begeleiding van kinderen en volwassenen of met uitleg in groepsverband. Je kunt ook lekker zelf aan de slag in een workshop Gezonde Tussendoortjes. Ervaar hoe lekker pure voeding is!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply