Rate this post
 • Opvoeden een energievreter?
  Rate this post

  Veel ouders lopen tegen onbegrepen gedrag van hun kind aan. Als verantwoordelijke wil je het beste voor je kind. Maar wanneer je kind lastig is om mee om te gaan, groeit de twijfel. En als het niet lukt om eruit te komen, wordt opvoeden een energievreter.

  De eerste reactie bij kinderen met moeilijk gedrag is vaak: ‘We hebben een probleem!’ of ‘Wat is de diagnose?’ Het kan ook anders. Want waarschijnlijk is er eerder sprake van een ‘mogelijkheid’. Een kind met lastig gedrag zegt eigenlijk niets anders dan ‘Zie mij’, ‘Zie wat mij dwars zit’, ‘Zie waar ik geen raad mee weet’.
  Vanuit LIV coach ik ouders / verzorgers om op een andere manier naar hun kind te kijken. Je gaat aan de slag met je kind, jezelf en de wisselwerking. En mijn ervaring is, dat de stappen van ‘zie je kind’, ‘zie jezelf’ en ‘zie de interactie’ al snel leiden tot herkenning en erkenning; een voorwaarde om samen met je kind nieuwe wegen te ontdekken.
  Als kunstzinnig therapeut maak ik in de begeleidingstrajecten gebruik van kunstzinnige werkvormen en waarnemingsoefeningen. Met resultaat: je kind heeft ruimte zich te tonen en als ouder ontdek je handvatten om onbegrepen of lastig gedrag productief op te pakken. Je krijgt weer rust en verbinding met je kind.
  Belangstelling? Bezoek mijn website, lees mijn columns ‘Hoe versta ik mijn kind’ en/of mail voor een nadere kennismaking. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply