Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Opvoeden is een vak apart

  Ook al doe je als ouder nog zo je best, soms lukt het je niet om je kind of puber te helpen. Hij zit niet lekker in zijn vel, is vaak boos of verdrietig, luistert slecht of het wordt steeds lastiger om met hem te praten. Je hebt geen idee meer wat je moet doen. Bedenk dan dat je er niet alleen voor staat. Het is juist krachtig om hulp in te schakelen. Je doet je kind én jezelf er een groot plezier mee!

  Ondersteuning en advies
  Het kan in zo’n situatie helpen om met iemand te praten; iemand die zonder oordeel luistert naar je verhaal en veel weet van kinderen, hun ont­wikkeling en de problemen waar je bij de opvoeding tegenaan kunt lopen. Wij bieden ondersteuning en advies, zodat jij je kind beter kunt helpen. Gesprekken met een therapeut kunnen opluchten, je hoeft het niet alleen te doen.

  Opvoedcoaching
  Loop je tegen problemen aan bij de opvoeding? Dan kan extra onder­steuning helpen. Een ervaren opvoedcoach kijkt met je mee om de goede dingen vast te houden en met andere inzichten verder te gaan, zodat de moeilijke momenten gemakkelijker gaan worden in het gezin. De coaching zal ondersteund worden met behulp van de methode TripleP (positief opvoeden) of ‘Een Taal Erbij’ en samen met ouders wordt er op maat gewerkt op een praktische manier.

  Groepstrainingen
  Het volgen van een training met een groepje andere kinderen of jongeren is bij bepaalde problemen heel effectief. Het Centrum voor Kindertherapie biedt bij voldoende aanmeldingen sociale vaardigheidstraining aan voor 6- tot 9-jarigen en voor 9- tot 12-jarigen die een negatief zelfbeeld hebben en problemen ervaren in het contact met andere kinderen. Kinderen uit groep 8, voor wie de overstap naar het middelbaar onderwijs net iets te groot is, kunnen de training ‘Klaar voor het middelbaar’ volgen, die hen voorbereidt op onder meer het maken van nieuwe contacten, het organiseren van huiswerk en het leren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen.

  Specifieke behandelingen
  • EMDR is een therapie voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen en het omgaan met hevige angsten. Nare ervaringen, zoals een ongeluk, een ingrijpende medische behandeling of een pestverleden, kunnen het dagelijks leven van een kind gaan beheersen.
  • Storytelling is een aan EMDR verwante techniek die kan worden toegepast bij heel jonge kinderen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt.
  • ArVT is een methode dat gericht is op kinderen met een problematische gehechtheid. Het beeldende aspect is hierbij van groot belang.
  • SuperPoeper is een methode om poepproblemen bij kinderen op te lossen, omdat ze niet durven, kunnen of willen poepen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply