Rate this post
 • Opvoeden valt vaak niet mee…
  Rate this post

  De meeste ouders hebben enthousiast voor kinderen gekozen. We houden zielsveel van ons kind en toch gaat het soms niet zoals we zouden willen. In mijn praktijk zie ik vaak dat kinderen juist dat gedrag gaan vertonen of juist tegen die ervaring aanlopen waar wij ze als ouders tegen hadden willen beschermen. Dit is het moment om mij als Gezins- en Kindercoach te vragen eens mee te kijken.

  Is het kind moeilijk of heeft het kind het moeilijk? Wanneer onze kinderen het moeilijk hebben, raakt dat iets in ons… De Reversie Methode® laat zien dat het niet ons kind is dat ons zo raakt, maar dat het de pijn is van het kind in onszelf. Het kind spiegelt een oud, onverwerkt deel. Het bijzondere van deze methode is dat als jij als ouder dat stuk in jezelf heelt, het kind vanzelf mee verandert…

  Een voorbeeld: een dochter van 4 had extreme angst om te gaan slapen. De ouders waren moedeloos en wisten niet meer wat ze moesten doen. Het intakegesprek met de moeder vond overdag plaats en het volgende gesprek ‘s avonds. Hierdoor moest de moeder door een onverlichte steeg, waardoor haar onbewuste angst weer tevoorschijn kwam. Ze had al heel lang dit soort situaties vermeden zonder dat ze zich daar nog bewust van was. Het kind spiegelde een oude, onverwerkte (!) angst uit het verleden.
  De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen beter willen begeleiden of begrijpen, waardoor er weer een ontspannen leefomgeving kan ontstaan.
  Lieneke Tabak van Puur Coaching Purmerend maakt, naast haar levenservaring, onder meer gebruik van de twaalf kernverlangens en het enneagram. In een paar gesprekken wordt duidelijk dat wat de ouder zelf niet heeft gekregen, hij dat vaak ook niet aan z’n kind kan geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply