Rate this post
 • Opvoeden vanuit je eigen kracht
  Rate this post

  Kinderen komen op de wereld als compleet mens, dan groeien ze onder onze bezielende leiding op tot evenwichtige personen, vinden een leuke baan, gaan trouwen, krijgen kinderen enzovoorts. Tot zover het ideale plaatje.

  Een kind doorloopt allerlei fases in het leven: van baby, peuter, kleuter naar kind, van puber tot jongvolwassene. En voordat je het weet, vinden ze zichzelf klaar om de wereld te verkennen en vliegen ze uit. De altijd zo betrokken en zorgende moeder mag dan wel opletten dat ze niet ook nog zichzelf kwijtraakt bij het uitvliegen van haar kind! Als moeder bekleed je namelijk een heel belangrijke rol in dit proces, en moet je meebewegen in dit boeiende, nooit stoppende proces van veranderingen.
  Hoe zorg je er nu voor dat je jezelf niet kwijtraakt? Hoe blijf je betrokken in het proces van je kind zonder aan je eigen wensen voorbij te gaan? En dat je ze, als ze dan uitvliegen, in vol vertrouwen kunt loslaten, en verder kunt met je eigen leven?Verbinding maken met jezelf is de sleutel in het proces van opvoeden. Vanuit jouw stabiele basis kun je meebewegen in het altijd veranderende leven van de kinderen. Dat is nodig, want ik kan je zeggen: een ­(peuter)puber kan het je heel lastig maken!
  Als energetisch therapeut en als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat het goed met jou gaat. Ik heb onder andere een programma ontwikkeld, waarin ik je kan ondersteunen in dit proces. Ook een energetische behandeling kan helpen om beter in balans te komen en te blijven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply