Rate this post
 • Opvoedingsstress?
  Rate this post

  Ervaar jij het ouderschap ook als een zeer intense, uitdagende en stressvolle job? En raak je vaak verstrikt in de dagelijkse hectiek, waardoor je het gevoel hebt je gezin aan te sturen als een manager in plaats van te kunnen genieten van je kinderen? Dan is dit wellicht op jouw lijf geschreven!

  Ons leven vraagt veel van ons: werken, sporten, sociale contacten onderhouden en misschien zelfs nog een studie volgen. We moeten verschillende rollen vervullen: die van partner, werknemer, collega en ouder. Al deze rollen kunnen soms hun tol eisen, waardoor je je altijd gestresst voelt en misschien zelfs een burn-out krijgt. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode, waarbij gebleken is dat na het volgen van deze training mensen minder stress, minder druk, meer positiviteit en meer rust ervaren.

  Nu is er ook een training speciaal gericht op ouders die bewust willen opvoeden, die merken dat stress een te grote rol speelt in hun gezin en merken dat er weinig rust en aandacht is, zowel voor zichzelf als de kinderen. Ook ouders met kinderen die een gedragsstoornis of ontwikkelingsstoornis hebben, hebben vaak last van veel zorgen, zijn altijd aan het piekeren en staan vaak voor een extra grote uitdaging in het leven. Je kunt de training volgen als je al bekend bent met Mindfulness, en verdieping wil met betrekking tot Mindful ouderschap. Maar ook voor ouders die nog niet eerder een Mindfulnesstraining hebben gedaan, is deze training prima geschikt!

  Na de training Mindfulness voor ouders:
  – ben je met meer bewuste aandacht aanwezig in de opvoeding van je kinderen
  – ben je in staat om om te gaan met je eigen emoties, zoals boosheid, schuld, verdriet en onmacht
  – ben je in staat om je kinderen te ondersteunen in het omgaan met hun emoties en gevoelens

  Geïnteresseerd? Neem vrij­blijvend contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply