Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opvoedvragen? Stel ze aan het CJG
  Rate this post

  Opvoeden gaat niet vanzelf. Soms loop je als ouder tegen dingen aan en wil je daar met iemand over praten. Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan jou daarbij helpen. Je kunt bij het CJG terecht voor al je vragen over opvoeden en gezond opgroeien.

  Het CJG kan vragen beantwoorden rond allerlei aspecten van het opgroeien van je kind.

  Vrij toegankelijk
  Ouders en kinderen kunnen gratis gebruik maken van informatie en advies rondom opvoeden en opgroeien, door middel van (groeps)voorlichting, cursussen en opvoedspreekuren binnen het CJG en in verschillende huisartspraktijken.

  Jeugdgezondheidszorg als basis
  Het overgrote deel van de kinderen van 0 tot 19 jaar in Apeldoorn wordt binnen het CJG gezien door de JGZ. Jeugdartsen en -verpleegkundigen volgen de ontwikkeling van kinderen. Uitgangspunt is dat kinderen zo gezond en veilig mogelijk opgroeien. Ook ondersteunt de JGZ scholen in het geven van voorlichting over onder andere gezonde voeding, seksualiteit, pestgedrag en rouw.

  Vragen rondom opvoeden en opgroeien
  Met de meeste kinderen in Apeldoorn gaat het goed. Een kleine groep heeft meer hulp en ondersteuning nodig. Deze gezinnen met opvoedingsvragen (rondom bijvoorbeeld gedrag, opvoeding, echtscheiding of schoolverzuim) kunnen begeleid worden door CJG (ortho)pedagogen. Ook zijn er ambulante jeugd- en gezinswerkers (CJG4kracht) die tijdelijk naast ouders en jongeren in de thuissituatie staan.

  Laagdrempelige inlooppunten
  Het CJG in Apeldoorn heeft vier laagdrempelige inlooppunten waar (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Kijk voor de verschillende locaties en de openingstijden op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply