Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Opvoedvragen? Stel ze aan het CJG
  Rate this post

  Men verwacht vaak dat kinderen opvoeden vanzelf gaat… Maar niets is minder waar. Soms loop je als moeder tegen dingen aan en wil je daar met iemand over praten. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) kan jou daarbij helpen. Je kunt bij het CJG terecht voor al je vragen over opvoeden en gezond opgroeien. Daarnaast heeft het CJG in ieder geval twee initiatieven: het Opvoedsteunpunt en Moeders Informeren Moeders (MIM).

  Bij het Opvoedsteunpunt kun je voor informatie en advies terecht bij een pedagogisch adviseur. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je kunt omgaan met ruziënde kinderen? Of een kind dat ’s avonds steeds uit bed komt? Vraag dan een afspraak aan bij het Opvoedsteunpunt. De pedagogisch adviseur kijkt dan met jou naar de opvoedvraag die je hebt. In maximaal vijf gesprekken word je begeleid naar een aanpak die werkt voor jou.

  Cursussen of themabijeenkomsten
  Het Opvoedsteunpunt organiseert regelmatig bijeenkomsten of cursussen over opvoedkundige thema’s. Deze vinden plaats op verschillende locaties in Den Haag. Loop voor meer informatie eens langs bij het CJG.

  Contact met een andere moeder
  Een ander initiatief van het CJG waar je als moeder terecht kan, is Moeders Informeren Moeders (MIM). Bij MIM worden nieuwe moeders (met een kindje in de leeftijd tussen 0 en 4 jaar oud) gekoppeld aan moeders die ervaring hebben met het opvoeden van kinderen. Met deze MIM-vrijwilliger kun je je vragen bespreken, zoals ‘Waarom huilt mijn baby zo?’, ‘Drinkt mijn kind wel genoeg?’ en ‘Doe ik het als moeder wel goed?’ Natuurlijk kun je samen ook gewoon ervaringen over opvoeden met elkaar uitwisselen. De vrijwilliger komt bij jou thuis langs, maar je kunt ook samen op pad gaan. De MIM-vrijwilliger spreekt een keer per maand met je af.

  English, Español, Polska, Türkçe
  MIM heeft moeders en vrijwilligers van allerlei nationaliteiten. Heb je moeite met de Nederlandse taal? De medewerkers van CJG vinden vaak een vrijwilliger die jouw taal spreekt. Zo kun je gemakkelijk het advies vragen dat je nodig hebt. Vind je het fijn om met meerdere moeders ervaringen uit te wisselen? Dan zijn er ook de Poolse, Spaanse en Arabische groepen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply